Receptes de Quaresma: Bunyols de vent

Unes postres boníssimes que fan les delícies de grans i petits

Quan arriba el temps de la Quaresma, també arriba el moment de gaudir dels tradicionals bunyols de vent. I és que durant aquesta època de l'any, la gastronomia té un paper destacat, i si bé la tradició diu que és temps de dejuni i abstinència, també diu que és tradició gaudir d'unes postres ben dolces que són tota una delícia.

Parlem dels Bunyols de vent, o Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia.

Però si us animeu, són unes postres senzilles de preparar, i les podeu fer a casa per quan us vinguin més de gust. Compartim la recepta:

INGREDIENTS:

  • 200 grams de farina fluixa
  • 150 grams de mantega
  • 15 grams de sucre
  • 250 ml de llet
  • 6 ous
  • Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar

ELABORACIÓ:

  • En una cassola, barregem la mantega amb la llet.
  • Ho posem al foc, i quan arrenqui el bull, incorporem la farina i el sucre, prèviament barrejats.
  • Ho anem remenant fins que es converteixi en una bola.
  • Llavors, retirem la cassola del foc i posem la barreja en un bol.
  • Continuem remenant mentre anem afegint els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
  • Ara, anem fent boletes, i les fregim en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
  • Traiem els bunyols del foc i els posem sobre paper absorbent.
  • Quan s'hagin refredat, els arrebossem amb sucre.

I ja teniu les postres tradicionals de Quaresma a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem