7 receptes per gaudir dels àpats per Setmana Santa

Bacallà, llegums i verdures són els protagonistes gastronòmics d'aquestes dates

La gastronomia defineix pràcticament cada època de l'any, sigui quin sigui el motiu. I per Setmana Santa, no podia ser menys. Durant aquests dies, com passa durant la Quaresma, la tradició diu que són dies d'abstinència i dejuni. I destaca especialment que, seguint la tradició cristiana, són dies en els quals la carn està prohibida.

Una tradició, com apuntàvem, que prové de l'origen cristià de la celebració, però que en molts casos s'ha preservat simplement per tradició familiar. Amb tot, hi ha una sèrie de productes gastronòmics que esdevenen les estrelles d'aquestes dates.

Parlem, per exemple, del bacallà, que és sense cap dubte el producte estrella d'aquesta època. I també de les verdures i els llegums, amb els espinacs i els cigrons com a principals elements culinaris.

Cigrons amb espinacs i bacallà

Cigrons amb espinacs i bacallà

El bacallà és un peix blanc amb baix contingut en greix. Amb tot, és ric en àcids grassos essencials, i és un aliment bàsicament proteic contenint tots els aminoàcids essencials. A més, destaca pel seu contingut en potassi, que afavoreix el bon funcionament del sistema nerviós, i en fòsfor, present als ossos i les dents.

Les verdures i els llegums prenen protagonisme per la seva capacitat d'aportar energia i saciar-nos. I no hi falten les postres, que tradicionalment han fet portar millor aquests dies d'abstinència.

A l'hora de portar-los a la taula, hi ha moltes maneres de fer-ho. Recollim set receptes perquè no us quedeu sense idees durant aquesta Setmana Santa.

Sopa de cigrons i bledes

Sopa de cigrons i bledes

Com a primer plat, o plat únic, proposem preparar una boníssima sopa de cigrons i bledes, o si voleu ser una mica més innovadors, podeu optar per fer espinacs amb tofu i sèsam.

De segon, un bacallà amb escalivada, o un bacallà amb mel i mostassa, farà les delícies de tots els comensals.

I també podeu optar per fer bunyols amb aquests productes, com ara bunyols de bacallà, o bunyols de cigrons.

Per postres, mentre espereu que arribi el dia de menjar la Mona de Pasqua, no us oblideu de preparar els boníssims bunyols de vent (o bunyols de Quaresma), per endolcir l'àpat.

Bon profit!
 

Més informació
 
Destaquem