Receptes de Quaresma: Bacallà amb escalivada

El bacallà no pot faltar a taula mentre dura la Quaresma

Tant si seguiu la tradició cristiana de no menjar carn per Quaresma, com si no ho feu, el bacallà està boníssim, i portar-lo a taula pot ser un autèntic luxe. A més de ser molt ric nutricionalment, es pot cuinar de moltes maneres diferents, i el resultat sempre és sorprenent.

Avui us proposem fer bacallà amb escalivada.

INGREDIENTS:

  • 4 talls de bacallà dessalat
  • 2 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 4 llesques de pa
  • 3 cullerades de sèsam
  • Arrels d'anís estrellat
  • 1 bitxo i 1 all
  • Sal i pebre
  • Grans de pebre negre
  • Oli d'oliva extra verge

ELABORACIÓ:

  • Comencem per escalivar els pebrots i les albergínies.
  • Posem les verdures en una safata, i les enfornem a 200 graus durant uns tres quarts d'hora.
  • També les podeu fer a la brasa, si teniu la possibilitat de fer-ho.
  • Mentrestant, preparem la salsa.
  • En un pot de batedora, tritureu l'anís estrellat, afegiu el sèsam i 10 cullerades d'oli d'oliva. Ho barregem fins que quedi ben lligat.
  • Quan les verdures estiguin cuites, les deixem refredar una mica, les peles i netegem, i les fem a tires. Ho reservem
  • Ara, coem el bacallà.
  • En una cassola, posem els 4 talls de bacallà i els cobrim amb oli d'oliva.
  • Afegim el bitxo, l'all, i uns grans de pebre negre.
  • Ho portem al foc, i ho confitem a foc molt lent.
  • En una paella fregim els talls de pa.
  • I emplatem.
  • Posem un tall de pa, a sobre el bacallà, damunt seu l'escalivada, i ho amanim amb l'oli de sèsam que teníem preparat.

Ja el tenim a punt per gaudir-lo!

Més informació
 
Destaquem