Tres maneres de conservar bolets per menjar-ne tot l'any

Hi ha diferents maneres de conservar els bolets caçats a la tardor per poder-ne menjar durant tot l'any

És temps de bolets, i són moltes les persones que durant el període boletaire surten a caçar-ne. Si hi ha sort, podem arribar a recollir importants quantitats de bolets, i potser no els volem menjar tots de cop, sinó que preferim poder-ne menjar durant la resta de l'any.

Tot seguit, expliquem alguna de les maneres per conservar-los per més temps.

Rovellons amb vinagreta

El rovelló és el bolet estrella a casa nostra, i el podem conservar de diferents maneres per menjar-ne durant tot l'any.

Una d'aquestes maneres és conservar-los amb vinagreta i espècies. Ho podeu fer amb rovellons petits, o amb els grans fets a trossos. Els escaldeu durant 3 o 4 minuts i els refredeu, i mentrestant, feu una barreja amb sal, barreja d'oli d'oliva i vinagre a parts iguals, fulla de llorer, farigola, bitxo, grans d'all i boles senceres de pebre negre. Ompliu pots de vidre alternant la barreja i els bolets. Es podran consumir passades un parell de setmanes.

Hi ha diferents tècniques de conservació dels bolets.

Hi ha diferents tècniques de conservació dels bolets.

Bolets assecats

Conservar-los assecats és una molt bona idea amb determinats tipus de bolets, com són les trompetes, camagrocs i cama-secs, rossinyols, ceps madurs i moixernons tallats a llesques. Per assecar-los correctament, netegeu els bolets sense utilitzar aigua, poseu-los estesos a un assecador fet amb reixes o sobre un cartó, i col·loqueu-ho en un lloc fresc, sec i ventilat. Aneu-los movent cada 12 hores fins que perdin la humitat.

 

En màxim uns tres dies han d'estar llestos, havent-se fet més petits, i ja no cal tocar-los més, fins passats uns deu dies. Guardeu-los en pots de vidre tancats hermèticament. Així, els podeu guardar un parell d'anys.

Congelar bolets

Finalment, una altra bona opció pot ser congelar-los en cru. Els més adequats per fer-ho són el cep jove, la llenega o la trompeta de la mort. A l'hora de conservar-los, cal tenir en compte que els bolets han de ser joves, amb textura dura, i que quan els vulguem fer servir els haurem de llençar a la paella encara congelats, d'altra manera la seva textura es malmetria.

Per congelar-los, netegeu els bolets i poseu-los a la nevera unes 4 hores. Després poseu-los en bosses de congelació, i congelar-los. Es recomana consumir-los en 4 o 5 mesos, evitant que es trenqui la cadena del fred.

Més informació
 
Destaquem