Coneix els 10 manaments del bon boletaire

Buscar bolets és una de les activitats més populars a la tardor a Catalunya

És temps de bolets i a Catalunya són molts els boletaires que aprofiten aquests dies per sortir a caçar bolets. A l'hora de fer-ho, i per ser un bon boletaire, hi ha una sèrie de manaments, o normes de conducta que cal respectar.

  1. No arrenqueu bolets que no colliu. Si ho feu, que sigui amb una finalitat justificada.
  2. No colliu bolets en mal estat. Són llavors per al futur.
  3. Sigueu curosos a l'hora d'emportar-vos del bosc qualsevol residu que generem.
  4. Respecteu l'hàbitat i el medi. Cal deixar l'entorn com l'heu trobat, o millor.
  5. No llaurarem el sòl amb eines impròpies. Utilitzar rasclets, xarpells i eines similars, implica la destrucció del subsòl del medi i amb això, les arrels dels arbres, plantes i el miceli a través del qual neix el bolet.
  6. Respectar la calma de l'entorn natural sense crits ni accions innecessàries.
  7. Preserveu els indicis de propietat privada. Respecteu els filats, no pertorbeu la tranquil·litat del bestiar ni aparqueu en zones de prats ni pastures.
  8. Els boletaires han de ser responsables de la seva orientació i, mitjançant previsió prèvia, incorporar totes aquelles eines que ens puguin prevenir de qualsevol inclemència que pugui sorgir.
  9. Cal portar menjar i aigua, roba impermeable i d'abric, telèfons mòbils, localitzadors, sistemes d'ubicació, pot evitar i minimitzar qualsevol risc.
  10. Estimeu el bosc per sobre de totes les coses. Si ho feu, la resta de manaments es compliran sols aplicant el sentit comú.
 
Més informació
 
Destaquem