Els àpats que us proposem per Sant Joan

Com mana la tradició, el que no pot faltar a Catalunya per la revetlla és la Coca de Sant Joan

Amb pocs dies celebrarem una de les nits més esperades i especials de l'any a Catalunya, la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny. Una nit que marca l'inici dels mesos d'estiu (estació que haurà començat el 20 de juny), i el fet de deixar enrere els llargs mesos d'hivern. Una nit carregada de màgia, on els encanteris, el foc i les tradicions prenen més força que mai. I gastronòmicament, és una nit que es caracteritza per gaudir de la tradicional Coca de Sant Joan per posar les postres a la revetlla.

A diferència del que passa amb altres festes com Nadal, no hi ha "un menú" tradicional per a aquesta vetllada. Però el que sí que prenen importància són els productes de temporada, aquells que, en aquest moment de l'any, estan en el seu millor moment.

Preneu nota de quins són per poder preparar un àpat perfecte per Sant Joan!

Els productes estrella d'aquesta època de l'any són aquells que vénen de l'hort. I és que amb l'arribada de l'estiu, els horts viuen el seu millor moment, i fruites i hortalisses no poden faltar en un bon àpat de Sant Joan. Porteu a taula tomàquets, enciams, o cogombres, fent les millors versions de les vostres amanides preferides.

Et proposem un carpaccio de tomàquet.

El juny també és època de peix, carn, ous i fruita d'estiu. El marisc està en un bon moment, especialment els musclos del delta de l'Ebre, i el peix blau és una bona opció per portar-lo a taula. Verat, sardines, tonyina o seitons, us poden donar moltes idees per fer plats exquisits. També podeu optar per uns bons llagostins, escamarlans o sípies, o el sorell, la palometa o el lluç, entre altres.

Fem una coca de verdures amb sardinetes?

Si sou més de carn, és el millor moment per menjar xai, vedella, pollastre o conill. Això sí, trieu carns de proximitat: el sabor serà més bo, i seran més rics nutricionalment.

I per acabar, endolciu l'àpat amb fruites. Ara és temps de maduixes, nectarines, prunes, cireres, peres, melons, síndries, préssecs, i molt més!

Què us sembla preparar una pastís amb albercocs?

Recordeu que no us podeu oblidar de fer la tradicional Coca de Sant Joan!

Més informació
 
Destaquem