Ara que el bon temps ja es fa sentir a Catalunya, ve de gust una bona amanida de tomàquet per refrescar-se i nodrir-se de manera saludable amb productes de proximitat.
I és que el tomàquet sempre és una bona opció a la cuina. Té un valor energètic baix, més sucres que la resta de verdures, amb un sabor lleugerament dolç, i té un alt valor nutritiu, amb vitamines antioxidants (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè.
Avui et proposem preparar un carpaccio de tomàquet, boníssim!
INGREDIENTS:
- 4 tomàquets d'amanida
- 50 grams de festucs pelats
- 1 culleradeta de mel
- 1 culleradeta de mostassa
- Mitja culleradeta d'all en pols
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de Mòdena
- Sal i pebre
- Ingredients al gust per completar el carpaccio (tonyina, olives, formatge...)
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar una vinagreta de festucs.
- Piquem els festucs en trossos ben petits.
- Els barregem, en un bol, amb la resta d'ingredients de la vinagreta.
- Podeu variar les proporcions en funció dels vostres gustos.
- Ara, preparem els tomàquets.
- Els netegem i els tallem en rodanxes de mig centímetre.
- Posem les rodanxes en un plat, configurant el carpaccio.
- Afegim els ingredients que més ens agradin per completar el plat, com ara tonyina, bacallà, olives, o formatge.
- I per acabar, ho reguem tot amb la vinagreta de festucs.
Fàcil, oi?