Receptes de temporada: Carpaccio de tomàquet

El tomàquet cru és una de les estrelles de la cuina a Catalunya amb el bon temps

Ara que el bon temps ja es fa sentir a Catalunya, ve de gust una bona amanida de tomàquet per refrescar-se i nodrir-se de manera saludable amb productes de proximitat.

I és que el tomàquet sempre és una bona opció a la cuina. Té un valor energètic baix, més sucres que la resta de verdures, amb un sabor lleugerament dolç, i té un alt valor nutritiu, amb vitamines antioxidants (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè.

Avui et proposem preparar un carpaccio de tomàquet, boníssim!

INGREDIENTS:

  • 4 tomàquets d'amanida
  • 50 grams de festucs pelats
  • 1 culleradeta de mel
  • 1 culleradeta de mostassa
  • Mitja culleradeta d'all en pols
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal i pebre
  • Ingredients al gust per completar el carpaccio (tonyina, olives, formatge...)

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar una vinagreta de festucs.
  • Piquem els festucs en trossos ben petits.
  • Els barregem, en un bol, amb la resta d'ingredients de la vinagreta.
  • Podeu variar les proporcions en funció dels vostres gustos.
  • Ara, preparem els tomàquets.
  • Els netegem i els tallem en rodanxes de mig centímetre.
  • Posem les rodanxes en un plat, configurant el carpaccio.
  • Afegim els ingredients que més ens agradin per completar el plat, com ara tonyina, bacallà, olives, o formatge.
  • I per acabar, ho reguem tot amb la vinagreta de festucs.

Fàcil, oi?

Més informació
 
Destaquem