Què mengem al mes de juny?

Els productes de temporada al mes de juny a Catalunya converteixen els nostres plats en més frescos

L'estiu ja és a tocar, i a  Catalunya l'horta s'omple de productes rics en antioxidants i de fruits plens de colors. La primavera, moment en el qual els camps s'omplen de color i reneixen després de la temporada hivernal, arriba a la recta final. Pugen les temperatures, i l'estiu comença a dir-nos que ja falta poc perquè arribi el canvi d'estació.

I tot això, es tradueix a la cuina catalana en un canvi d'hàbits alimentaris (sempre que siguem dels que optem pels productes de temporada).

Així, arriba el moment de gaudir de les amanides i les cremes fredes per combatre la calor, i la bona fruita, rica amb aigua, per hidratar el nostre cos i fer front a les altes temperatures.

I recordem una vegada més que gaudir dels productes de temporada, té molts avantatges. El primer és que són els més sans, ja que estan en el seu millor moment i, per tant, en el seu punt àlgid pel que fa a propietats nutricionals. El segon, que són més barats i ecològics, i els podem trobar sense problemes als nostres establiments de confiança.

Però, quins són aquests productes de temporada que esdevenen aliments bàsics del mes de juny? N'hi ha per a tots els gustos.

Pel que fa als productes que neixen de l'hort, el juny és temps d'alls, ruca, bledes, espinacs, api, ceba, ceba tendra, pebrot verd i vermell, tomàquets, carabassó, cogombre, mongeta tendra, ravenet, endívia, patata, i remolatxa. Una àmplia varietat de verdures i hortalisses que ens permetran elaborar plats ben variats.

Si parlem de fruites, aquestes ompliran els nostres plats de colors i frescor. Arriba el moment de gaudir dels nabius, els gerds, la llimona, les maduixes, les cireres, la síndria i els albercocs. Tots ells productes perfectes per elaborar boníssimes amanides de fruita.

I amb tots aquests ingredients tan bons, segur que ja teniu al cap quines receptes posareu a taula durant aquest mes!

Més informació
 
Destaquem