Arriba l'estiu!

El solstici d'estiu és el 20 de juny, i la nova estació durarà 93 dies

Catalunya rep l'estiu el dijous, 20 de juny, a les 22.51 hores, segons els càlculs fets per l'Observatori Astronòmic Nacional de l'Institut Geogràfic Nacional, quan es produirà el solstici d'estiu. Aquesta serà l'estació més llarga de l'any, amb una durada de 93 dies i 16 hores, des del 20 de juny, fins a l'equinocci de tardor, el 22 de setembre.

Aquell dia, el sol sortirà a les 6.17 hores, i es pondrà a les 21.28 hores. Això significa que hi haurà una mica més de 15 hores i 10 minuts de llum solar (sis més que al solstici d'hivern), sent així el dia més llarg de l'any, i la nit més curta, contràriament a la creença popular de què ho és la de Sant Joan.

Esdeveniments astronòmics

Amb l'arribada de l'estiu, arriben també alguns dels fenòmens astronòmics més esperats de l'any. L'esdeveniment per excel·lència de l'estiu són les llàgrimes de Sant Llorenç. A mitjan agost, com és habitual, els Perseids tindran el seu moment àlgid, encara que es podran veure a partir de finals de juliol.

També arriben les delta aquàrides, el punt màxim de les quals s'espera a finals de juliol. Mart, Júpiter i Saturn seran visibles abans de la sortida del sol.

Més informació
 
Destaquem