Evita (el màxim possible) el patiment dels gossos els dies de revetlles

Molts animals tenen por als petards, i cal ajudar-los per a minimitzar el seu patiment

La nit de Sant Joan és nit de festa i alegria. També la revetlla de Sant Pere. I també són nits de petards. Una tradició molt sorollosa que fa les delícies de molts, però també provoca un fort patiment en algunes persones i animals.

Tot i que s'ha demanat en múltiples ocasions l'ús de pirotècnia silenciosa, el cert és que, de moment, es manté la tradició de manera ben sorollosa. I si parlem del pànic que això provoca en els gossos, ens hem de preparar uns dies abans si volem que el nostre millor amic no tingui problemes durant la revetlla.

I és que la fòbia als sorolls forts dels gossos és un problema força freqüent. Posar-hi solució és complex, però els veterinaris marquen unes pautes a seguir per minimitzar el patiment dels animals en aquestes situacions.

Repassem les recomanacions bàsiques:

  • Consultar al veterinari, com a mínim, una setmana abans. Hi ha gossos que necessiten tractament previ, per no arribar a la revetlla amb una sobreexcitació.
  • Tractar el gos amb ansiolítics naturals, i si és necessari, amb fàrmacs també ansiolítics el mateix dia de la revetlla. Sempre sota prescripció del veterinari.
  • És molt important el maneig. No se li ha de fer cas al gos, ignorant el seu comportament quan està nerviós, o quan es vol amagar.
  • No premiar el gos. Si intentem calmar-lo, el que estem fent és potenciar el seu comportament.
  • Cal premiar-lo quan el gos ja està tranquil. Així veurà que aquell és el comportament natural que esperem d'ell.
  • A casa, hem de preparar-li un cau. S'ha de fer uns dies abans, perquè tingui temps d'habituar-se. Pot ser un transportí, una capsa de cartó, o potser sota el llit, si ell ha escollit aquest espai. Cobrir el cau amb una manta per minimitzar el soroll.
  • Tancar finestres i persianes. Així aïllem el soroll exterior.
  • Posar música clàssica ajuda a controlar l'ansietat del gos.
  • És important que no tinguin mai la porta tancada, per poder fugir del seu amagatall si en algun moment vol fer-ho. No tancar el gos en una habitació. Pero si tancar la porta que porta al carrer.
  • La figura del propietari és bàsica. Per a ells és la base segura. Si el propietari està tranquil, i se l'ajuda a amagar-se, se sentirà més tranquil.

Teniu presents aquestes recomanacions, i així la festa ho serà per a tots els membres de la família.

Més informació
 
Destaquem