Preparem la coca per celebrar Sant Joan?

Aquestes postres es mengen durant la revetlla de Sant Joan, acompanyades per una copa de cava, o vi dolç

Falten pocs dies per a celebrar una de les revetlles més boniques de l'any a Catalunya. I estem gairebé convençuts que, si diem "Sant Joan", una de les primeres coses que us venen al cap és la Coca de Sant Joan. I és que és impossible no pensar en aquestes postres boníssimes que no poden faltar a cap taula de Catalunya durant la revetlla de la nit més màgica de l'any, la del 23 de juny.

Aquesta coca dolça es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, acompanyada per vi dolç o ranci. I n'hi ha per a tots els gustos, ja que pot ser confitada amb massapà, crema o nata i guarnida amb pinyons, llardons o fruita confitada.

Unes postres que les podem trobar durant aquests dies a forns, pastisseries, i fins i tot supermercats. Però, que millor que preparar-la a casa? És una bona manera de mantenir les tradicions, passar una bona estona a la cuina, i triomfar a la taula!

INGREDIENTS:

  • 250 grams de farina de força
  • 200 grams de fruites confitades
  • 75 grams de llet
  • 55 grams de mantega tova
  • 55 grams de sucre
  • 25 grams de pinyons (opcional)
  • 20 grams de llevat premsat
  • 2 ous
  • Mitja copa d'anís
  • Pell de llimona ratllada
  • Sal, sucre, oli o mantega

ELABORACIÓ:

  • Desfem el llevat amb la llet una mica calenta.
  • Afegim 3 cullerades de farina i ho treballem fins a tenir una massa llisa. Ho deixem reposar fins que hagi doblat el volum.
  • Mentrestant, fem un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre hi posem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
  • Treballem tots els ingredients que hi ha al mig, afegim la massa fermentada i continuem treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
  • Quan ja la tenim a punt, l'estirem sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
  • Pintem amb ou la massa i col·loquem al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
  • Ho deixem reposar fins que dobli el volum.
  • Si ho volem, podem afegir pinyons per sobre, ben repartits.
  • Ho acabem de cobrir tot amb sucre.
  • Coem la coca al forn a 180 °C uns 20 minuts.
  • Passat aquest temps, l'hem de deixar refredar.

Us atreviu a fer aquestes boníssimes postres a casa per gaudir encara més de la revetlla de Sant Joan?

Més informació
 
Destaquem