Preparem Sant Joan amb els infants!

Guarnir la llar per celebrar la nit més màgica de l'any pot ser una bona activitat per al cap de setmana

Falten pocs dies per celebrar la nit màgica de Sant Joan a Catalunya, i no hi pot faltar cap detall per fer que sigui una nit ben especial. A més de les fogueres, els petards i la coca, hi ha una sèrie d'elements que no poden faltar, com és guarnir la llar per a ocasions especials. Una bona manera de fer-ho, és preparant diferents elements a casa, fent manualitats. Una activitat entretinguda, que agradarà als més petits de casa, i que us farà passar una bona estona.

Podem preparar garlandes de paper. Necessiteu cartolines o fulls de colors, tisores i cola. Només heu de tallar el paper a tires, podent ser aquestes de diferents gruixos i llargades. Quan les tinguem totes, les anem fent cercles i entrelligant-les entre elles, enganxant-les amb cola. També podeu fer servir una grapadora. Podeu fer les garlandes tan llargues com vulgueu, i jugant amb els colors que més us agradin!

Una altra opció és fer fanalets de llauna. Podeu fer-les aprofitant les llaunes de fruites en almívar, o pots de conserves, i necessitareu l'ajuda dels adults. Primer, netegeu bé les llaunes i les deixeu assecar. Mentrestant, feu una sanefa en carolina que us servirà de plantilla. Amb aquesta enrotllem la llauna fixant-la amb cel·lo, i perforem la llauna seguint la plantilla amb l'ajuda d'un punxó.

Quan estigui fet, retirem la plantilla. Fem dos forats a les dues parts superiors del pot i col·loquem la nansa del fanalet: un filferro. Ara, els més petits poden pintar la llauna! Ja només queda posar una espelma a dins, i us servirà per il·luminar la nit de Sant Joan!

Més informació
 
Destaquem