10 propostes per al cap de setmana de Sant Joan

Arreu de Catalunya, les activitats es multipliquen quan arriba el cap de setmana

Ja tenim Sant Joan a tocar. A Catalunya, la nit del 23 de juny és nit de revetlles, i el 24, és Sant Joan! I amb el cap de setmana enmig, les activitats per gaudir d'aquesta jornada tan màgica es multipliquen.

Tot seguit, destaquem deu propostes per gaudir del primer cap de setmana d'estiu, però, recordeu, n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals i comarcals!

Fira del Solstici d'estiu a Arenys de Mar

Fira del Solstici d'estiu a Arenys de Mar

1. Fira del Solstici d'estiu a Arenys de Mar

Del 22 al 24 de juny se celebra la Fira del Solstici d'estiu a Arenys de Mar. Com cada any, en la seva 42a edició a la plaça de l'Església, trobareu parades d'alimentació i artesania, tallers d'artesans... i molt més!

Consulta la proposta.

2. Baixada de Falles a Vilaller

Pel solstici d'estiu, són molts els municipis que gaudeixen de la baixada de falles, una tradició ancestral. La nit del 23 de juny, un dels llocs on es podrà gaudir d'aquesta tradició és a Vilaller. Cada participant encén la seva falla al Faro i comença el trajecte guiat pel fadrí major o cap de colla, amb les falles flamejants, que creen rius de foc per la muntanya, que van a parar a la plaça del poble. La festa s'acaba amb ball i xerinola al voltant d'una gran foguera.

T'ho perdràs?

Fira del Solstici d'Estiu i Revetlla de Sant Joan a Canyelles

Fira del Solstici d'Estiu i Revetlla de Sant Joan a Canyelles

3. Fira del Solstici d'Estiu i Revetlla de Sant Joan a Canyelles

El mateix dia, el 23 de juny, arriba la Fira del Solstici d'Estiu i Revetlla de Sant Joan a Canyelles. Hi haurà la tradicional Baixada de Bruixes, la Font Màgica, i molt més. A més, a la fira, trobareu productes esotèrics, pedres i minerals, espelmes, olis i productes místics, i molts més elements del món de l'esoterisme i la mística.

Més informació, aquí.

4. Festa de Sant Joan i Sant Pere a l'Hospitalet de l'Infant

El 23 de juny arrenquen les Festes de Sant Joan i Sant Pere a l'Hospitalet de l'Infant, que s'estendran fins al 30 del mateix mes. Concerts, cercaviles, revetlles, espectacles culturals, àpats populars, i molt més per descobrir!

Consulta la programació.

REMOR, Música i Patrimoni a Teià

REMOR, Música i Patrimoni a Teià

5. REMOR, Música i Patrimoni a Teià

Canviant de temàtica, aquest dijous, 20 de juny, arrenca REMOR, Música i Patrimoni a Teià, un cicle de concerts que s'estén fins al 25 de juliol. Entre altres propostes, hi ha les de la Banda Municipal de Teià, The Gramophone Allstars Big Band, o la de Toti Soler i Gemma Humet.

No t'ho perdis!

6. Nit de Llegendes de Gegants a Balaguer

Divendres, dia 21, és el torn de la Nit de Llegendes de Gegants a Balaguer, que aquest any se celebrarà al monestir de Santa Maria de les Franqueses. Amb una caminada al capvespre fins a les Franqueses, coneixereu les tradicions de la nit de Sant Joan vinculades a l'aigua, el foc i la natura, i al monestir, s'interpretaran les obres premiades als Premis Ziryab 2023 que estan centrades al voltant del tema Gegants.

Consulta tota la proposta.

Nit de Llegendes de Gegants a Balaguer

Nit de Llegendes de Gegants a Balaguer

7. Festival Música a les Vinyes a Subirats

Al juliol arriba a Subirats el 21è Festival Música a les vinyes. Divendres, el celler Finca Batllori acull la presentació del festival amb un concert entre vinyes amb Elisenda Julià, Rai Paz i Joan Mar Sauqué.

Consulta aquesta proposta, i tot el que ofereix el festival, aquí.

8. H20 Vegetal, Fira del vi natural al Pinell del Brai

Dissabte, dia 22, gaudeix d'H20 Vegetal, la Fira del vi natural al Pinell del Brai. Es tracta d'una trobada única que reuneix a productors de Vi Natural (sense additius ni sulfits) del món. Comptarà amb la participació de més de 80 cellers.

Més detalls, aquí.

H20 Vegetal, Fira del vi natural a el Pinell del Brai

H20 Vegetal, Fira del vi natural a el Pinell del Brai

9. Fira Turismar a Coma-ruga

Del 21 al 23 de juny se celebra la Fira Turismar a Coma-ruga (El Vendrell), la fira multisectorial que inaugura el període de vacances a la platja de Coma-ruga. A més, hi ha diferents actes paral·lels, com la Mostra de cava del Baix Penedès, un espai lúdic per a infants i adults i activitats d'animació.

La programació, en aquest enllaç.

10. Fira de Sant Joan i Xollada d'Ovelles a Sort

El dia de Sant Joan, el 24 de juny, arriba la Fira de Sant Joan i Xollada d'Ovelles a Sort, una de les festes més tradicionals i arrelades d'aquesta localitat. Durant la fira, es pot presenciar la tradicional xollada d'ovelles, una pràctica ancestral que consisteix a esquilar la llana dels animals. També hi ha activitats per a tota la família, parades de productes artesanals i locals, demostracions d'oficis tradicionals, activitats lúdiques per als més petits, i degustacions de plats típics de la cuina pallaresa, entre altres.

T'ho perdràs?

Fira de Sant Joan i Xollada d'Ovelles a Sort

Fira de Sant Joan i Xollada d'Ovelles a Sort

 

Més informació
 
Destaquem