Si bé ahir parlàvem dels productes de temporada del mes de febrer a Catalunya, un mes que acostuma a ser sinònim de fred i baixes temperatures, avui els portem a taula amb receptes de tota mena. I és que el temps es reflecteix en allò que mengem, sent molt presents a la nostra cuina aquells productes que escalfen el nostre cos, per a prevenir malalties hivernals en el nostre organisme, i entrar en calor de manera ràpida.
A l'hora de portar-ho a la cuina, al mes de febrer hem de parlar de productes de temporada, però també hem de tenir present que es el mes en el qual se celebra Carnaval, amb una gastronomia típica a casa nostra, i que estem a les portes de la Quaresma, que també es tradueix tradicionalment a la cuina.
Avui fem un repàs a algunes receptes del mes de febrer que, potser ja heu portat a la taula aquests dies, però que si no us poden servir per prendre nota i preparar-los els pròxims dies.

Pastís de pastanaga i nous
Parlant de productes de temporada, hem parlat de la pastanaga, una arrel amb múltiples propietats beneficioses per a l'organisme. Per portar-la a la taula, les preparacions són ben variades. Des d'una boníssima crema de pastanaga per entrar en calor, fins a postres ben diverses, com el pa de pessic de pastanaga, o el pastís de pastanaga i nous.
Entre els productes de temporada, tampoc falten les verdures, com ara la coliflor, una verdura baixa en calories, molt rica en fibra i vitamines (principalment vitamina C i vitamines del grup B), minerals (com el potassi, el calci i ferro), antioxidants i principis actius. La podem preparar fent crema de coliflor i poma.

Bledes a la catalana
No ens podem oblidar de les bledes, riques en potassi, calci, ferro, magnesi i vitamina E, i ens aporten també iode, àcid fòlic i betacarotens, a més de vitamines del grup B. Podem fer bledes a la catalana, o una bona sopa de cigrons i bledes.

Coca de llardons
I per a anar escalfant motors per al Carnaval, fem un repàs a les receptes tradicionals d'aquesta celebració, caracteritzada pels àpats copiosos. Una festa que començava menjant coca de llardons i truita de botifarra d'ou, i que finalitzava amb les sardines com a protagonistes del Dimecres de Cendra. Unes sardines que podem gaudir fetes al forn, o bé amb una coca d'escalivada i sardines.
Ja has pres nota?