Fem una boníssima crema de pastanaga

Les cremes i sopes són una bona alternativa a la cuina els mesos que fa fred

Ha arribat el mes de desembre, i amb el fred, ve de gust gaudir d'una bona sopa o crema. Una bona opció per preparar-les és aprofitar els productes de temporada, com la pastanaga, una arrel amb múltiples propietats beneficioses per a l'organisme.

La pastanaga és un dels aliments que contenen més betacarotè (provitamina A), un potent antioxidant que té moltíssimes propietats beneficioses per a l'organisme. També destaca per la gran quantitat de silici que té, un mineral essencial per a l'organisme pel paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu. També té molt ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.

Us expliquem com preparar una boníssima crema de pastanaga.

INGREDIENTS:

  • 6 pastanagues
  • 1 all porro
  • 1 ceba
  • 2 formatgets
  • 1 litre d'aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre blanc

ELABORACIÓ:

  • Netegem i tallem el porro i la ceba i ho sofregim en una olla amb un raig d'oli fins que quedin una mica daurats.
  • Pelem les pastanagues, les tallem a rodanxes, i les afegim al sofregit uns minuts.
  • Quan les verdures estiguin daurades, afegim el litre d'aigua i ho salpebrem.
  • Deixem que tot plegat bulli uns 40 minuts.
  • Passat aquest temps, ho triturem, i afegim els 2 formatges.

Quan estigui ben barrejat, ja està a punt per servir calentet!

Més informació
 
Destaquem