Receptes de febrer: Bledes a la catalana

Les bledes són un excel·lent producte a la cuina catalana quan l'hivern es fa sentir

Si parlem de receptes catalanes per gaudir al mes de febrer amb productes de temporada, no ens podem oblidar d'aquelles que tenen com a base les bledes, una verdura rica en nutrients fonamentals per al nostre organisme.

Les bledes són riques en potassi, calci, ferro, magnesi i vitamina E, i ens aporten també iode, àcid fòlic i betacarotens, a més de vitamines del grup B.

Per tot això, ens ajuden a millorar el trànsit intestinal i a controlar el pes. Tenen un lleuger efecte diürètic, i milloren els problemes de pell.

I si hi ha una boníssima manera de preparar-les, és fent bledes a la catalana.

El febrer és temps de bledes

El febrer és temps de bledes



INGREDIENTS:

  • 1 kg de bledes fresques
  • 4 grans d'alls grans
  • Panses de Corint i pinyons
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra


ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé les bledes amb aigua freda.
  • També posem en remull les panses. Uns 30 minuts cobertes d'aigua.
  • Mentrestant, bullim entre 5 i 10 minuts les bledes.
  • Les escorrem bé, i les tallem a trossos.
  • Ara, pelem i laminem els alls, i els saltem a foc lent en una paella amb un raig d'oli generós.
  • Afegim els pinyons.
  • Quan estiguin daurats, afegim les panses i les bledes.
  • Ho salpebrem i ho remenem bé.
  • I ho deixem coure uns deu minuts fins que no quedi aigua.

Llest per servir i menjar en calent!

Més informació
 
Destaquem