Què mengem quan arriba el mes de febrer?

Els productes de temporada ens beneficien tant pel que fa a salut, com a la butxaca

Ja ha arribat el segon mes de l'any i, a Catalunya, el mes de febrer és sinònim de fred i baixes temperatures. Aquest fet es reflecteix en allò que mengem, sent molt presents a la nostra cuina aquells productes que escalfen el nostre cos, per a prevenir malalties hivernals en el nostre organisme, i entrar en calor de manera ràpida.

I és que, amb el fred, el cos reclama més calories per tenir l'energia necessària per funcionar adequadament.

Entre els productes que més compleixen aquestes funcions, destaquen les arrels, els tubercles i els bulbs, perfectes per a fer brous i cremes calentes. Així, no poden faltar a la nostra cuina els naps, les pastanagues, els porros, o les patates, entre altres.

També és temps de pèsols, carxofes, coliflor, bledes, bròquil, col, carabassa i faves tendres, entre altres. Ja teniu al cap tot el que podeu cuinar amb aquests productes?

Si parlem de fruites, el segon mes de l'any els grans protagonistes són els cítrics. La taronja principalment, ja que la mandarina comença a perdre protagonisme. També la llimona, perfecta per prevenir els refredats.

I més enllà dels productes vegetals, el mes de febrer és un bon mes per al marisc. El musclo, l'escopinya, la petxina de pelegrí o l'escamarlà viuen al mes de febrer un dels seus millors moments. També alguns peixos, com el bacallà, el besuc, la truita, el salmó o el llobarro.

Temps de calçots FOTO calsots.com

Temps de calçots FOTO calsots.com

Temps de calçots

El febrer també és temps de calçots, que no solament són una bona excusa per a reunir-se amb família i amics al voltant de la taula, sinó que són perfectes per a protegir el nostre organisme.

Productes de temporada

Recordem que el fet de consumir productes de temporada té molts beneficis per al nostre organisme, i també per a la butxaca. Així, estalvies, ja que hi ha més quantitat d'aquests productes, i el seu preu baixa. En la mateixa línia, ajudes l'economia local, perquè són productes de proximitat, més fàcils de cultivar.

I el més important de tot, tenen molts beneficis per a la teva salut, perquè en ser fruites i verdures que creixen de manera natural, sense necessitats de tractaments, la natura ens prové d'allò que el cos necessita en cada moment. Quan fa fred, ens proveeix de cítrics, rics en vitamina C, de vital importància per a prevenir refredats i grips.

Més informació
 
Destaquem