Fem Coca de Llardons?

Aquesta coca tradicional és menja per Dijous Gras a Catalunya

Aquest dijous, 8 de febrer, és Dijous Gras, o Dijous Llarder, i això significa que es dona el tret de sortida a la setmana més esbojarrada de l'any: la de Carnaval o Carnestoltes. Uns dies en què la gresca i la festa prenen els carrers d'arreu de Catalunya (i del món!) just abans de començar el període de Quaresma.

Uns dies en els quals la gastronomia també està present. Començant per Dijous Gras o Dijous Llarder on, com mana la tradició, a més de botifarra d'ou, s'ha de menjar coca de llardons. Avui t'expliquem com fer-la a casa per gaudir-ne. Està boníssima!

INGREDIENTS:

  • 400 grams de farina de força
  • 175 grams de llardons
  • 150 grams de llard de porc
  • 100 grams de sucre
  • 5 grams de sal
  • 20 grams de llevat fresc
  • 100 grams de llet sencera
  • 100 grams d'aigua
  • 3-4 culleradetes de matafaluga en pols
  • 50 grams de pinyons

ELABORACIÓ:

  • Barregem, en un bol gran, l'aigua i la llet tebis.
  • Afegim la farina, el llevat i el sucre, i ho barregem molt bé.
  • Quan sigui una massa homogènia, la posem sobre una superfície llisa i la pastem fins que no s'enganxi als dits.
  • Llavors, afegim la sal i el llard i amassem fins que quedi ben incorporat.
  • Ara afegim els llardons i la matafaluga, i continuem amassant.
  • Amb tota la barreja, fem una bola i la tapem amb un drap de cuina.
  • Ho deixem reposar mitja hora.
  • Passat aquest temps, estirem la massa sobre paper de forn enfarinat.
  • Li donem forma de coca, amb un gruix d'1,5 centímetres, ho tapem novament amb un drap, i ho deixem reposar tota la nit.
  • L'endemà, espolsem la coca amb sucre i pinyons, i la coem al forn, prèviament escalfat a 180 graus, durant uns 25 minuts.
  • Quan estigui cuita, la deixem refredar.

I ja ens la podem menjar!

Més informació
 
Destaquem