Per Dimecres de Cendra, fem coca d'escalivada amb sardines

A l'hora d'acomiadar el Carnaval, no poden faltar les sardines

Demà, 14 de febrer, és Dimecres de Cendra, i això significa que ens acomiadem del Carnaval fins a l'any vinent. I com ho fem? Doncs fent l'Enterrament de la Sardina. Un acte simbòlic per posar punt final als dies de gresca que, tradicionalment, s'acompanya d'una sardinada. Però també hi ha altres opcions si no voleu fer brases.

Una bona alternativa és preparar una coca d'escalivada amb sardines. T'expliquem com!

INGREDIENTS:

  • 250 grams de farina
  • 10 grams de llevat fresc
  • 1 ou
  • Aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 4 sardines fresques o de llauna

ELABORACIÓ:

  • En un bol, mesclem el llevat amb una mica d'aigua calenta i oli.
  • Barregem en un altre recipient la farina i la sal.
  • Ho afegim a la barreja d'aigua, oli i llevat i ho pastem molt bé.
  • Finalment, incorporem l'ou, i continuem pastant fins a tenir una massa homogènia.
  • Deixem reposar la pasta a la nevera tota la nit.
  • Passat aquest temps, preescalfem el forn a 180 graus i, mentrestant, estirem la massa (que quedi ben fineta.
  • Coem la massa uns 5 minuts a 180 graus.
  • Tot seguit, netegem el pebrot, l'albergínia i la ceba.
  • Els escalivem al forn durant una hora a 180 graus.
  • Mentrestant, netegem les sardines i les fem a filets.
  • Ho coem a la paella amb un raig d'oli, i les reservem. (També podeu optar per sardines de llauna).
  • Quan les verdures estiguin cuites, les deixem refredar, i els pelem i netegem.
  • Tallem les verdures a tires i les posem damunt de la coca que teníem cuita.
  • Damunt de les verdures, posem els filets de sardina.

I ja tenim la coca a punt per gaudir-la!

Més informació
 
Destaquem