Ja teniu arbre de Nadal? Sabeu quin és el seu origen?

El cristianisme va adaptar la tradició del culte als déus dels bàrbars

Seguim preparant la celebració de Nadal, i juntament amb el Tió, i altres elements icònics de les festes, hi ha l'arbre de Nadal. Així, per Nadal, és tradició posar l'arbre de Nadal a les llars. Una tradició que també ve de lluny, amb una història al darrere.

Aquesta tradició es remunta a les cultures nord-europees. Els bàrbars celebraven, en unes dates pròximes al Nadal cristià, el naixement de Frey, el déu del sol. Ho feien adornant un arbre que simbolitzava l'Univers. Una celebració de culte als seus Déus per festejar el solstici d'hivern.

L'arbre escollit per aquest culte era un avet, arbre de fulla perenne, considerat un símbol de la vida eterna i prosperitat per a aquestes cultures.

Més tard, el cristianisme va adaptar aquesta tradició, donant-li una simbologia cristiana. D'aquesta manera, es decorava amb pomes (símbol del pecat original d'Adam i Eva) i amb espelmes (com a sinònim de la llum de Jesús a totes les persones).

D'aquest fet se'n desprèn que, actualment, entre els ornaments diversos que s'hi poden posar, és típic posar-hi boles de colors, com si fossin les pomes, i tires de llums de colors, com si fossin les espelmes.

Més informació
 
Destaquem