Que no faltin els canelons per Sant Esteve!

Els canelons són l'àpat tradicional del dia 26 de desembre a Catalunya

Seguim aquests dies amb els preparatius de les festes de Nadal, i entre totes les coses que es preparen a les llars perquè la celebració sigui un èxit, ja assenyalàvem la setmana passada que no hi falten els menús especials per a les festes. I és que la celebració de Nadal és sinònim, entre altres coses, de dies intensos d'àpats reunits amb la família al voltant d'una taula.

Com dèiem, cada dia té el seu plat típic, i durant aquests dies estem repassant les receptes més emblemàtiques a casa nostra. Ara que ja sabem com preparar una boníssima sopa de galets farcits, avui descobrim com fer els canelons per al dia de Sant Esteve.

 

INGREDIENTS:

  • 500 gr. carn de vedella
  • 500 gr. de carn de pollastre
  • 500 gr. de carn de porc
  • 1 llauna de foie-gras
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 cabdell d'alls
  • 100 gr. de tomàquet fregit
  • 5 cullerades de farina
  • Beixamel
  • Formatge
  • Farigola, romaní, sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Especiem la carn al gust juntament amb la pastanaga i la ceba, i un rajolí d'oli. Fornegem la barreja durant una hora a 150 graus.
  • Piquem la carn i les verdures un cop cuites sense que quedi massa petit.
  • Tallem mitja ceba a quadrets i la sofregim amb el suc de coure la carn fins que quedi transparent. Afegim el tomàquet, la carn triturada i el foie-gras.
  • Incorporem la farina sense deixar de remenar, i després la llet. Quan la pasta es desenganxi de la paella, ja estarà llesta.
  • Tot seguit, s'ha de bullir la pasta i després deixar-la reposar en aigua freda, per assecar-la després amb un drap de cuina.
  • Anem farcint els canelons i col·locant-los en una safata de forn fregada amb oli d'oliva.
  • Quan la safata estigui plena, cobrim els canelons amb beixamel i hi posem formatge ratllat a sobre.
  • Fornejar fins que es gratinin, i llestos per servir!
Més informació
 
Destaquem