14 propostes per gaudir del cap de setmana

Les activitats dels pròxims dies a Catalunya estan marcades per la proximitat de Nadal

Arriba un nou cap de setmana i, amb la celebració de Nadal a tocar, les agendes d'activitats dels municipis arreu de Catalunya s'omplen de propostes relacionades amb aquesta festivitat. Tot seguit en destaquem algunes d'elles, sense oblidar que aquest diumenge hi ha una cita solidària amb La Marató de TV3 que portarà propostes arreu del país.

Fira gastronòmica a Preixana

Fira gastronòmica a Preixana

Fires

Durant el cap de setmana se celebren diferents fires arreu del territori. Una d'elles és la Fira avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat, del 13 al 15 de desembre. Una fira de proximitat, de km 0, que ens mostra uns productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són l'aviram de raça Prat i la carxofa Prat. Mentrestant, els dies 14 i 15 té lloc DE PROP, la Fira Gastronòmica a Preixana. Una de les fires gastronòmiques de referència de les Terres de Lleida amb la voluntat de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat del territori.

Aquest diumenge també és el torn del Cavamarket a Sant Sadurní d'Anoia, un espai de venda directa on els visitants poden adquirir productes locals sense intermediaris.

Fira de Nadal a Mataró

Fira de Nadal a Mataró

Fires i mercats de Nadal

Evidentment, el cap de setmana està marcat per la proximitat de les festes nadalenques, i pràcticament a tots els municipis de Catalunya hi ha fires i mercats relacionats amb aquestes celebracions. La majoria d'elles, es podran visitar fins just abans de Nadal, tot i que algunes se celebren únicament durant el cap de setmana.

Alguns d'ells, a tall d'exemple, són la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal de Mataró, la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès, la Fira de Nadal​ i del Torró Artesà de Cardedeu, o la Fira de Nadal de Banyoles, que se celebra durant aquest cap de setmana.

No deixeu de consultar les agendes municipals per descobrir quina és la Fira de Nadal que teniu més a prop!

Pessebre vivent de Canyelles

Pessebre vivent de Canyelles

Tradicions nadalenques

I més enllà de les fires i mercats, durant aquests dies ja és temps de pessebres i altres tradicions pròpies d'aquestes dates. Entre ells, el 14 de desembre s'inaugura el Pessebre Monumental a Bigues i Riells. A Canyelles, durant el cap de setmana, se celebra una nova edició del Pessebre Vivent, i també arrenquen les representacions del Pessebre vivent de les Gunyoles a Avinyonet del Penedès.

Igualment, ja es pot visitar el Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca), així com l'Exposició de Pessebres a Castellterçol, i el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, entre molts altres.

Més informació
 
Destaquem