12 propostes nadalenques per gaudir del cap de setmana

La proximitat de Nadal marca l'agenda del cap de setmana a Catalunya

L'últim cap de setmana abans de Nadal arriba a Catalunya marcat precisament per la proximitat de les festes nadalenques, omplint places, carrers i equipaments de pobles i ciutats d'activitats relacionades amb aquest fet. En destaquem algunes.

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Propostes nadalenques

Com dèiem, no queda gairebé ni un sol municipi que aquests dies no tingui una fira de Nadal a les seves places, i la majoria d'elles, es podran visitar fins just abans de Nadal.

Alguns d'ells, a tall d'exemple, són la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal de Mataró, la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès, la Fira de Nadal​ i del Torró Artesà de Cardedeu, o la Fira nadalenca al barri de la Font-Vella i nucli antic d'Igualada.

També hi ha fires vinculades amb la celebració de Nadal que únicament se celebren durant el cap de setmana. Entre elles, la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, o la Fira de l'Escudella de Nadal a Santa Maria de Palautordera.

Pessebre vivent de Brunyola

Pessebre vivent de Brunyola

Pessebres vivents i altres tradicions

A més de les múltiples fires que se celebren arreu de Catalunya, el cap de setmana també arriba farcit de propostes culturals i tradicionals d'aquestes festes. Destaquen les moltes representacions del Pessebre Vivent que es podran veure aquests dies.

Entre elles, hi ha el Pessebre vivent de les Gunyoles a Avinyonet del Penedès, el Pessebre Vivent de Sant Quintí de Mediona, el Pessebre Vivent Parlat a Olesa de Bonesvalls, o el Pessebre Vivent de Brunyola, entre molts altres.

Pessebre Monumental de Parets del Vallès

Pessebre Monumental de Parets del Vallès

Més pessebres

I, a més dels pessebres vivents, hi ha múltitud de pessebres per visitar per fer les delícies de grans i petits. Alguns d'ells són el Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca), així com l'Exposició de Pessebres a Castellterçol, o el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, entre molts altres. 

No deixeu de consultar les agendes municipals per descobrir quina és la Fira de Nadal o proposta nadalenca que teniu més a prop!

Més informació
 
Destaquem