L'estiu és temps de gelats

Cuina

10 receptes d'estiu que has de tastar!

La cuina catalana durant els mesos d'estiu ens porta plats refrescants i plens de color

Ja ha arribat el mes de setembre i, amb ell, la recta final de l'estiu a Catalunya. També és el moment, per a moltes persones, de tornar a la feina i deixar les vacances enrere. Però això no significa que no puguem gaudir de bona gastronomia feta a casa, i d'estones de platja aprofitant els dies de calor i el temps lliure que tenim.

Avui parlem de cuina, fent un repàs a deu receptes d'estiu, refrescants i fàcils de fer, per gaudir dels àpats més bons abans no arribin les baixes temperatures.

Amanida de llenties

Un dels clàssics dels dies de calor són les amanides, i n'hi ha per a tots els gustos. Així, podem gaudir dels llegums preparant una boníssima amanida de llenties, o de llenties amb tonyina, o una amanida d'estiu de cigrons. Si sou més de sopes, una sopa freda de tomàquet us omplirà de vitamines i us refrescarà a l'hora de dinar.

Si preferiu optar per plats de peix i marisc, no deixeu de preparar una exquisida esqueixada de bacallà, o uns boníssims musclos en escabetx.

Gelat de llet merengada

I parlem ja de les postres. Sense cap dubte, els gelats són els protagonistes d'aquests dies. Com veieu preparar-los a casa? Les nostres propostes són fer gelat de fruits vermells (refrescant i antioxidant), gelat de llet merengada (per als més llépols), o gelat de figues (molt de temporada).

I tanquem l'apartat de postres preparant un dolç típic de les Terres de l'Ebre, els pastissets de Tortosa. Us llepareu els dits!