15 propostes per passar un cap de setmana genial a Catalunya

Recreacions històriques, fires artesanals i molt més per als pròxims dies

Si vols gaudir d'un cap de setmana genial, no cal que vagis massa lluny de casa. A Catalunya hi ha propostes per a tots els gustos i edats cada cap de setmana, i el penúltim de maig no és una excepció.

Tot seguit, destaquem una quinzena de propostes per a donar-te algunes idees, però no oblidis que n'hi ha moltes més, i que les pots trobar a les diferents agendes municipals. No et quedis a casa!

Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona FOTO territoris.cat

Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona FOTO territoris.cat

Viatgem al passat!

Aquest cap de setmana hi ha diferents opcions per fer un viatge en el temps. Per exemple, fins al diumenge, dia 21, es pot gaudir del Tarraco Viva, i descobrir com va néixer l'actual ciutat de Tarragona.

D'altra banda, la capital del Montsià fa una recreació històrica de com era la vida a la vila a principis de segle XX amb la Festa del Mercat. I la capital catalana viatja fins a final del s. XIX i principi del s. XX amb la Fira Modernista.

I més propostes. Un any més, Molins de Rei celebrarà la Mostra Molins Terra de Bruixes, recordant que, antigament, la zona va ser terra de bruixes, i diumenge arriba una nova edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona que tindrà lloc en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà.

Mostra d'Arts i Oficis a Ascó FOTO EbreActiu

Mostra d'Arts i Oficis a Ascó FOTO EbreActiu

Fires i festes per a tots els gustos.

Si una cosa no pot faltar els caps de setmana a Catalunya, són les fires per a tots els gustos i de les més variades temàtiques. Aquest cap de setmana, n'hi ha per triar i remenar.

Del 19 al 21 de maig se celebra la Fira Expobages Manresa, una fira multisectorial de referència al territori, però també un gran esdeveniment popular que omple els carrers de Manresa d'activitat durant tot el cap de setmana. D'altra banda, a partir del 20 de maig, i fins al 28 del mateix mes, podeu visitar la Festa de la Farigola de Prades. Les façanes i racons del poble es guarniran d'ornaments florals i es faran activitats diverses a la vila.

Els dies 20 i 21 és el torn de la Fira de Cervelló. La Mostra d'entitats i de comerç aplegarà un centenar d'expositors del municipi, de localitats veïnes i d'arreu de Catalunya, a més d'activitats i exhibicions de les diferents entitats i associacions del municipi, entre les quals destaquen la Trobada gegantera amb motiu del 25è aniversari de la colla local, la Fira del Vi i el tastet gastronòmic intercultural.

Fira del Pa i del Cereal a Cervera

Fira del Pa i del Cereal a Cervera

Els mateixos dies se celebra la Fira de Primavera a Montseny, amb tallers de plantes i remeis casolans, parades d'artesania i de productes locals, i molt més, i també la Fira del Pa i del Cereal a Cervera.

Mentrestant, a Ascó, hi ha dues cites. La primera, la Mostra d'Arts i Oficis a Ascó que convertirà el nucli antic del municipi en l'epicentre de l'artesania de Catalunya; i la segona, la Mostra Intercomarcal Tasta Vin's a Ascó, una mostra de degustació i venda de vins on la gastronomia local i comarcal hi tenen una molt bona representació.

Girona, temps de flors FOTO lamevabarcelona

Girona, temps de flors FOTO lamevabarcelona

I molt més!

Durant el cap de setmana hi ha moltíssimes activitats més previstes. Recordem, per exemple, que s'està celebrant el Girona Temps de Flors, i que encara es pot participar de les activitats del Dia Internacional dels Museus. I no hi falten les propostes esportives, com les tres que recollim en aquest article, entre altres.

I molt més que podeu trobar a les diferents agendes municipals. No deixeu de consultar-les!

Més informació
 
Destaquem