Arriba la Festa del Mercat a Amposta, amb les arts com a protagonistes

La XV edició de la festa de recreació històrica de principis de segle XX se celebra del 19 al 21 de maig

La capital del Montsià celebra del 19 al 21 de maig la XV edició de la Festa del Mercat a la Plaça, amb les arts, en el sentit més ampli, com a eix temàtic. Una festa de recreació històrica que transporta Amposta a principis de segle XX per conèixer com era la vida en aquell moment a les Terres de l'Ebre.

La literatura, la pintura, la música, l'escultura, el cinema o l'arquitectura de principis de segle XX seran protagonistes d'una part de les activitats que conformaran el programa festiu. La principal, el pregó inaugural, que enguany serà, per primer cop, a dues veus. Els ampostins Miquel Tomàs i Jordi Fosch interpretaran a Sebastià J. Arbó i a Innocenci Soriano-Montagut.

Què és la festa?

La Festa del Mercat d'Amposta és una celebració anual que combina la tradició i la modernitat. És un esdeveniment únic que omple els carrers de vida i color durant uns dies. Una experiència imprescindible per als amants de la cultura i la gastronomia de la regió.

Una festa que naixia l'any 2008 per commemorar el centenari de la concessió del títol de ciutat a Amposta a partir del Reial Decret signat pel rei Alfons XIII, i amb Juan de la Cierva y Peñafiel com a ministre de Governació, en data 19 de maig de 1908. Actualment, ja és una festa consolidada, plena de vitalitat i oberta a tothom.

Cartell de la XV edició de la Festa del Mercat

Cartell de la XV edició de la Festa del Mercat

On, quan i com gaudir-la?

La Festa del Mercat es concentra al nucli antic d'Amposta, on es desenvolupava l'activitat comercial de la ciutat a principis de segle XX. Al carrer Major, plaça de l'Ajuntament, carrer Nou i carrer Corsini trobareu el mercat de parades d'artesans, oficis tradicionals i queviures.

Pel que fa als espectacles, aquests es poden veure al teatre de la Lira Ampostina, al Teatre del Casal i a l'Auditori de la Fila. A més, es pot gaudir d'activitats paral·leles als equipaments culturals de la ciutat per conèixer més detalls de l'Amposta de principis de segle XX.

No hi falta la gastronomia, i els restaurants d'Amposta apropen als visitants els sabors i olors d'aquells plats de sempre elaborant receptes tradicionals i populars amb productes del territori. Ho fan oferint menús especials durant els dies de la festa.

No us perdeu res, i consulteu tot el programa d'activitats!

FONT: festadelmercat.cat

Més informació
 
Destaquem