Tot a punt per a la Fira Modernista de Barcelona

Els dies 19, 20 i 21 de maig se celebra la 17a edició de la fira a la capital catalana

Barcelona viatja a l'època modernista del 19 al 21 de maig amb la celebració de la 17a Fira Modernista de la capital de Catalunya. Una fira que, enguany, i de manera excepcional, es farà al carrer del Bruc, entre l'avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent, per les obres que s'estan fent al carrer Girona, lloc habitual de la celebració.

Organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de l'associació de comerciants Cor Eixample i el Mercat de la Concepció, l'objectiu és promoure el patrimoni modernista fent un viatge en el temps, fins a final del s. XIX i principi del s. XX, oferint durant tres dies un munt d'activitats lúdiques i culturals per a tothom, relacionades amb l'època del Modernisme.

17a edició

La Fira Modernista de Barcelona està dedicada aquest 2023 a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 1849-1923), amb motiu de la celebració de l'Any Domènech, en commemoració dels cent anys de la seva mort. Com a novetat d'aquest any, dissabte i diumenge es podrà gaudir de l'espectacle de dansa i teatre físic "La Barcelona imaginària", produït expressament per a aquesta edició de la Fira per aprendre més sobre aquest arquitecte català. També hi haurà un taller infantil, a la zona de parades modernistes, dedicat a la seva obra.

I més novetats. Al carrer Provença, i durant tota la Fira, hi haurà exposat un vehicle antic, el Genoveva, de la Gerència de Recursos – Parc Mòbil de l'Ajuntament de Barcelona, perquè el visitant pugui observar com eren aquests enginys mecànics de principi del s. XX.

I també per primera vegada comptarem amb la presència, en la zona de parades modernistes d'arreu, d'una parada de l'Ajuntament de Timisoara, que vindran a mostrar-nos el patrimoni Art Nouveau d'aquesta ciutat de Romania.

Fira Modernista de Barcelona FOTO Barcelona Secreta

Fira Modernista de Barcelona FOTO Barcelona SecretaEl taller de malabars de divendres ens porta encara una altra novetat, i és que aquest any serà més complet i inclourà una exhibició i una decoració espectacular.

A més, com és habitual, hi haurà el trenet, la IX Rua de cotxes antics del Clàssic Motor Club del Bages, amb els balls i amb la desfilada d'època del grup Llum i Color del 900, a més de la fotografia d'època o dels artesans, tot envoltat de molta ambientació i de Modernisme!

D'altra banda, la Fira també comptarà amb les parades d'artesans i les parades del comerç de proximitat i professionals del barri associats a Coreixample, on també es realitzaran tallers i activitats.

A més s'hi habilitarà, per primera vegada, una ludoteca amb activitats al llarg dels tres dies de la fira, es faran visites guiades de gran interès cultural i hi haurà un gran escenari a la zona de la restauració, amb una programació constant amb música en viu, disc-joqueis, exhibicions, tallers i festa!

Consulta tot el programa d'activitats.

FONT: firamodernistadebarcelona

Més informació
 
Destaquem