"Girona, Temps de Flors" arriba a la 68a edició

Del 13 al 21 de maig hi haurà 126 projectes florals repartits en 106 espais

"Girona, Temps de Flors" celebrarà del 13 al 21 de maig la 68a edició amb 126 projectes florals repartits en 106 espais. Aquest 2023 la mostra arribarà a tretze barris i es podrà visitar cada dia des de les 10 h fins a les 22 h, un horari que s'allargarà fins a les 24 h els dos dissabtes i el dimecres 17 de maig.

Com a novetat, aquest any es podrà entrar per primera vegada a l'antiga sala de ball Odeon i, respecte a les últimes edicions, es podran tornar a visitar espais interiors com el Museu d'Història de Girona, la Casa Lleó Avinay, l'església de Sant Lluc, l'edifici Díaz Tarragó, la Casa Martínez Davalillos i el Museu d'Història dels Jueus. Els punts a visitar -jardins, patis, edificis i monuments, espais i racons de la ciutat molt diversos- inclouen, com cada any, projectes florals elaborats de forma desinteressada per entitats i voluntariat.

Flors i sequera

En l'edició d'enguany, a causa de l'estat d'excepcionalitat per sequera i per tal de poder complir amb les restriccions establertes i garantir la supervivència de l'arbrat i plantes dels jardins públics, el reg de supervivència es farà mitjançant aigua de freàtic transportada amb dipòsit sobre camió que es repartirà en diferents dipòsits més petits de 1.000 litres que s'ubicaran en espais exteriors del barri vell de Girona. L'Ajuntament ha adquirit els mitjans necessaris per a transportar l'aigua i facilitar-ne el reg, que serà manual.

Concretament, es col·locaran 12 dipòsits de forma fixa durant el muntatge i els nou dies d'exposició en els següents espais: 6 dipòsits a les escales de la Catedral; 1 dipòsit a la plaça dels Apòstols; 2 dipòsits a la plaça dels Jurats; 2 dipòsits a les escales del Seminari i 1 dipòsit a les escales de la basílica de Sant Feliu. A més, s'instal·laran 12 dipòsits de forma eventual per a poder regar durant el muntatge dels projectes florals en els següents punts: plaça de la Independència, Banys Àrabs, Sarraïnes, plaça de Narcís Figueras, jardins dels Alemanys, soterranis de la Catedral, Beates, escales de la Pera, plaça de l'Assumpció, pati de les Magnòlies, plaça de Miquel Santaló i entrada de l'Ajuntament de Girona.

Girona, temps de flors FOTO lamevabarcelona

Girona, temps de flors FOTO lamevabarcelona

Un festival que creix

Es manté l'aposta per expandir la celebració més enllà del centre, i enguany Temps de Flors arribarà a tretze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel. Es proposen tres itineraris per poder veure els diferents projectes repartits per la ciutat, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi. A més, també hi haurà dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Alhora es consolida el circuit tancat del Barri Vell amb punts d'entrada i de sortida per tal de garantir una bona fluïdesa. Hi haurà 5 punts d'entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, carrer de Sant Cristòfor i plaça de Sant Domènec) i 5 de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, plaça de Sant Domènec i carrer de Sant Cristòfor). Els horaris d'obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres 17 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h.

Els comerços també participaran en la festivitat amb el Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, que enguany arribarà a la 19a edició. En aquesta ocasió comptarà amb la participació de 35 establiments i es comptarà de nou amb la implicació del sector de l'hostaleria i la restauració de la ciutat, amb diverses promocions i menús especials.

"Girona, Temps de Flors" s'organitza amb la participació de la societat gironina. El treball col·laboratiu i l'esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les associacions que l'organitzen des dels seus inicis (Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona) i el suport de l'Ajuntament.

Consulta tots els detalls en aquest enllaç.

Més informació
 
Destaquem