Què faràs aquest cap de setmana a Catalunya?

Una dotzena de propostes per gaudir del temps lliure sense sortir del país

Arriba un nou cap de setmana, i a Catalunya les activitats no s'aturen per poder gaudir del temps lliure sense anar massa lluny de casa. Aquesta setmana, amb quatre cites imperdibles que destaquem, i parlem de fires i festes per a tots els gustos.

Però, com sempre, us recordem que hi ha moltes més activitats arreu del territori, i que les podeu trobar consultant les diferents agendes municipals!

Girona Temps de Flors FOTO Escapada Rural

Girona Temps de Flors FOTO Escapada Rural

4 cites

Comencem per quatre cites imperdibles de les quals ja n'hem parlat aquests dies. En primer lloc, Girona es vesteix de gala per celebrar "Girona Temps de Flors". D'altra banda, la moda és la gran protagonista del cap de setmana a Igualada amb la celebració del REC.0.

Els contes envairan la ciutat de Sabadell amb el festival Vet Aquí Sabadell, i els Museus d'arreu de Catalunya donen el tret de sortida a la celebració del Dia Internacional dels Museus aquest dissabte amb la Nit dels Museus.

Però hi ha moltes més activitats! Aquesta setmana destaquem fires i festes d'arreu de Catalunya.

Fira de Sant Ponç a Sant Llorenç Savall FOTO Batecs

Fira de Sant Ponç a Sant Llorenç Savall FOTO Batecs

Fires i festes

Un cap de setmana més, de fires i festes n'hi ha per a tots els gustos. Aquests dies, moltes d'elles dedicades a Sant Ponç, patró de les herbes remeieres, i a Sant Isidre. Per exemple, Sant Cugat del Vallès celebra Sant Ponç amb una fira i activitats castelleres diverses. Dissabte i diumenge hi ha Fira Mercat de Sant Ponç a Mataró, amb parades vingudes d'arreu de Catalunya i de la resta de l'Estat, amb una variada oferta de confitures, codony, mel, neules, herbes medicinals, caramels, olis, licors...

I dia 14 és el torn de la Fira de Sant Ponç a Sant Llorenç Savall, amb més de 30 parades entre les pròpies de la temàtica, així com d'altres aliments i artesanies no alimentàries.

Fira de Sant Isidre a Solsona FOTO Teleponent

Fira de Sant Isidre a Solsona FOTO Teleponent

D'altra banda, del 12 al 15 de maig és el torn de la FICARD, Fira de Sant Isidre de Cardedeu, amb expositors dels sectors de la ramaderia, la indústria, el comerç, el turisme, la restauració, l'automoció i també entitats, a més d'una cartellera consolidada i tradicional d'activitats i espectacles d'animació.

També hi ha Fira de Sant Isidre a Solsona, del 12 al 14 de maig, amb les mostres de bestiar vaquí, equí i oví i cabrum, d'artesania i de productes artesans del Solsonès i de tractors i maquinària agrícola d'època, les fires d'automoció, de maquinària, industrial i comercial, així com l'espai gastronòmic, entre d'altres, sense oblidar els tallers, espectacles de música i dansa, jocs gegants, exposicions, i molt més!

Festa del Bandoler a Castellserà FOTO La Ruta del Cister

Festa del Bandoler a Castellserà FOTO La Ruta del Cister

Més fires i festes. Del 12 al 14 de maig se celebra la Festa del Bandoler a Castellserà, en la qual el poble rememora els fets ocorreguts a finals del s. XV i principis del s. XVI relacionats amb els bandolers.

Dia 13, arriba la MOMA, Mostra de Maig de la Cervesa Artesana a Castellvell del Camp, on, a més de gaudir de la cervesa, hi haurà foodtrucks, jocs tradicionals i concerts, entre altres.

I dia 14 és el torn de la Fira dels Matiners a Avinyó, una diada que combina les parades de fira amb les representacions històriques. El centre del poble està ambientat de manera que el visitant se senti transportat a mitjan segle XIX.

Tot això, i molt més, a les agendes municipals!

Més informació
 
Destaquem