Catalunya celebra el Dia Internacional dels Museus

Del 13 al 21 de maig hi ha activitats arreu del país per poder descobrir els equipaments museístics

El dissabte, 13 de maig, Catalunya dona el tret de sortida a la celebració Dia Internacional dels Museus. Així, fins al 21 de maig, se celebra la gran festa dels museus, amb més de 250 activitats per triar. Exposicions, visites guiades i teatralitzades, tallers per adults i per a infants...

Entra a l'agenda i cerca la teva.

El tret de sortida: La Nit dels Museus

Com a tret de sortida de les activitats del Dia Internacional dels Museus a Catalunya, el dissabte, 13 de maig, se celebra la Nit dels Museus.

Així, museus d'arreu de Catalunya han organitzat un munt d'activitats perquè els gaudeixis i els descobreixis: entrada lliure, tallers per a grans i petits, recreacions històriques, visites guiades, espectacles i concerts... Per quina activitat començaràs?

No et perdis res!

Què és el Dia Internacional dels Museus?

El Dia Internacional dels Museus se celebra el 18 de maig. És l'esdeveniment més important que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Al voltant d'aquella data, els museus organitzen diverses activitats per a tots els públics i obren les portes gratuïtament. L'objectiu de la celebració és sensibilitzar als seus visitants i a la ciutadania de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Per aquesta edició, l'ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar". I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament de les comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils en el nostre teixit social, estan en una posició única per crear un efecte de cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Més informació
 
Destaquem