Tarragona recorda els seus orígens amb la 25a edició del Tarraco Viva

La festa de recreació històrica s'estén fins al diumenge, 21 de maig

Els qui visiten Tarragona durant aquests dies poden gaudir d'un viatge en el temps que els portarà a descobrir els orígens de la ciutat. Parlem del Tarraco Viva, que enguany arriba a la 25a edició, i que se celebra fins al 21 de maig. Una festa que arrencava el passat dia 8 i que ha omplert, i omple la ciutat d'activitats de tota classe, amb un total de més de 130 activitats.

Recreacions històriques, monòlegs, conferències, debats, presentacions i moltes d'altres activitats en les quals la ciutat de Tarraco és, precisament, el tema central d'aquesta edició, amb l'objectiu de conèixer i entendre com funcionaven les ciutats romanes, el seu urbanisme i els seus habitants. I és que enguany es commemoren els cent anys de l'inici de les excavacions i la descoberta del suburbi i la Necròpolis paleocristiana.

És per això que l'entorn de la Necròpolis és, aquest any un dels centres del festival, amb tota una programació que aprofitarà els seus espais polivalents, preparada conjuntament amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Igualment, es recuperen els jardins del Camp de Mart i el Recinte Firal.

Pel que fa a les activitats, destaquen els espectacles de recreació històrica, els monòlegs, les conferències o les exposicions, i també la novetat "Viatges al món antic", amb la voluntat de descobrir grans espais monumentals i arqueològics de l'antiguitat, amb un fil narratiu propi i bones imatges arqueològiques, per tal de fer un viatge en el temps sense moure's del festival. L'espectador viatjarà a Roma, Pompeia, l'antic Egipte i Gerasa (actual Jordània).

No falta l'oferta educativa i social de festival, amb activitats amb els instituts, la Biblioteca Pública, el Camp d'Aprenentatge, Matins en família i el Programa Apropa Cultura.

I un dels grans atractius del festival aquest 2023 seran les recreacions d'imatges de l'antiga Tàrraco, creades digitalment en col·laboració amb SETOPANT (Seminari de Topografia Antiga de la URV-ICAC) per tal d'entendre millor la nostra ciutat. Un coneixement arqueològic que es trasllada a les noves formes de tecnologia digital, fruit del coneixement científic sobre l'urbanisme de l'antiga ciutat i que dona peu a la imatge gràfica d'aquesta edició: un ciutadà tarraconense davant d'una d'aquestes recreacions digitals.

Tot això, i molt més, a la capital del Tarragonès fins al diumenge, dia 21!

Consulteu de quines activitats podeu gaudir aquests dies.

FONT: Tarraco Viva

Més informació
 
Destaquem