Receptes de primavera: Anguiles amb suc

L'anguila es pesca a la primavera, i és tradicional de zones com el Delta de l'Ebre

La cuina catalana de primavera és rica i variada, i els productes de temporada ens ofereixen la possibilitat de preparar plats ben diferents per aprofitar-los al màxim.

Avui parlem de l'anguila, molt habitual en la cuina de Catalunya, especialment a la zona del Delta de l'Ebre. Un tipus de peix blau que se sol caçar de març a juny, aproximadament, que és quan les aigües dels rius augmenten de temperatura.

Pel que fa a les seves propietats nutricionals, és un peix ric en proteïnes, però també en greixos, escassos els àcids omega 3, però si amb greixos insaturats que ajuden a regular la circulació sanguínia. Entre els seus beneficis, destaca la presència de ferro, vitamina A, i zinc.

I dit tot això, avui us expliquem com preparar Anguiles amb suc.

INGREDIENTS:

  • 1 kg d'anguiles
  • 1 tomàquet
  • 1/2 ceba
  • 3 grans d'all
  • 1/2 bitxo
  • 1 got d'aigua
  • 1 copeta de vi blanc
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Oli, sal i julivert

ELABORACIÓ:

  • El primer pas és netejar bé les anguiles i tallar-les a trossos.
  • Netegeu també la ceba i els alls. La primera, la ratllarem, i els segons, els trinxarem.
  • Pelem ara el tomàquet, i el tallem a dauets.
  • Amb els ingredients a punt, posem una cassola de fang al foc amb un bon raig d'oli.
  • A foc baix, sofregim la ceba i els alls.
  • Afegim el pebre vermell quan s'hagin enrossit, i el bitxo (opcional).
  • Li donem un parell de voltes, i afegim el tomàquet.
  • Deixem que cogui tot junt cinc minuts.
  • Passat aquest temps, posem un got gran d'aigua, i quan comenci a bullir, afegim els trossos d'anguila.
  • Les coem, deu minuts, a foc viu.
  • Afegim el vi, el julivert picat, i rectifiquem de sal (si és necessari).
  • Amb tot a la cassola, ho deixem coure a foc lent fins que les anguiles estiguin toves.

I ja estarà a punt per servir!

Més informació
 
Destaquem