Receptes de primavera: Pancakes de pèsols i ceba tendra

La temporada dels pèsols frescos s'estén de març a maig, i són molt rics nutritivament

La cuina catalana a la primavera és tota una festa de colors i de sabors. I els que els productes de temporada fan que els nostres plats es transformin i ens facin entreveure que ja falta ben poc per al bon temps.

Un dels productes de la primavera a Catalunya, són els pèsols, unes petites verdures lleguminoses plenes de vitamines específiques per al bon funcionament del sistema nerviós. Destaquen per un alt contingut en vitamines del grup B, vitamina C, proteïnes fàcilment digeribles, hidrats de carboni d'assimilació lenta i minerals com el calci, el ferro, el potassi.

Entre els principals beneficis que ens aporten, destaquen per ajudar a millorar la circulació sanguínia i a reduir el colesterol, a més d'ajudar a controlar els nivells de sucre en sang. També reforcen la flora intestinal i són rics en antioxidants.

I ara que sabem tot això, avui els preparem d'una manera diferent, fent pankakes de pèsols i ceba tendra.

Pèsols frescos

Pèsols frescos

INGREDIENTS:

  • 100 grams de pèsols frescos
  • 100 grams de ceba tendra
  • 100 grams de farina de cigrons
  • 10 cullerades d'aigua
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de sal

ELABORACIÓ:

  • Comença per coure els pèsols en aigua bullent durant 5 minuts, aproximadament.
  • Cola'ls i deixa'ls refredar.
  • Mentrestant, en un bol, barreja la farina de cigrons amb l'aigua fins que quedi una pasta fina sense grumolls.
  • Neteja i lamina la ceba tendra ben fina.
  • Afegeix-la al bol.
  • Afegeix també els pèsols cuits.
  • Incorpora el curri, el comí i la sal.
  • Barreja-ho tot molt bé.
  • Posa una paella a escalfar amb unes gotes d'oli.
  • Afegeix 2 cullerades de la barreja preparada fent que tingui forma rodona.
  • Daura-la pels dos costats.
  • Retira-la de la paella, i fes el mateix amb tota la barreja.
  • A l'hora de servir-los, pots acompanyar-los d'uns trossets de tomàquet fresc, o d'una salsa de iogurt i menta.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem