Què mengem quan arriba la primavera?

Els productes de temporada són més nutritius i saludables, i també més econòmics

És primavera a Catalunya! I ara que ja ha passat Pasqua, encara és més evident. Dies més llargs, temperatures (en general) més agradables, camps florits, horts que comencen a omplir-se de vida... I tot això, té la seva repercussió en la gastronomia, ja que és un moment molt ric que porta color i sabors ben diversos als nostres plats.

I és que apostar pels productes de proximitat i de temporada sempre és un encert, tant pel medi ambient, com pels beneficis que aporta a la nostra dieta i salut, sense oblidar que també és beneficiós per a la nostra butxaca.

Si tenim hort, ja ho estarem començant a notar. Sinó, tan sols fa falta donar un cop d'ull al nostre entorn. La primavera és l'estació més fèrtil de l'any: els dies s'allarguen, i com tenim més hores de sol, els cultius es desenvolupen millor i més ràpidament. I sabent tot això, què podem menjar a la primavera?

Comencem parlant dels horts i els seus productes. Ara és el moment de gaudir dels espàrrecs, els pèsols, les mongetes verdes o les faves, així com les bledes, els espinacs, o les carxofes, i més endavant, els primers pebrots i carabassons. També podem gaudir d'alguns bolets, si sabem com trobar-los, com les gírgoles o els cama-secs.

Si parlem de les fruites, aquestes comencen a viure el seu millor moment, i s'omplen de color. Així, és el moment de menjar maduixes, cireres, nespres, prunes i albercocs!

I no deixarem de parlar dels productes carnis, recordant que la carn de xai està en el seu millor moment. I pel que fa al mar, és el moment de gaudir de les anxoves, l'areng, l'anguila, el peix blau, el salmó, la sardina o els musclos.

Ja esteu pensant en receptes per gaudir d'aquests boníssims productes? Els pròxims dies, us donarem idees!

Més informació
 
Destaquem