Què mengem al mes de maig?

El bon temps a Catalunya ens comença a regalar fruites i verdures plenes de color i hidratants

Ja ha arribat el mes de maig, popularment conegut com el mes de Maria, i el mes de les flors, i a Catalunya, el bon temps que acostuma a regalar-nos el cinquè mes de l'any, és sinònim de productes de la terra cada vegada més plens de color, i d'aigua. I és que, no en va, ja estem de ple en la primavera, i això suposa un canvi en els nostres hàbits alimentaris (sempre que optem pels productes de proximitat).

Així, ens podem hidratar amb fruites i hortalisses riques en aigua, i aliments verds plens de minerals, vitamines i fibra. Pel que fa al mar, és el moment de gaudir del peix blau, musclos, pop, sípia i navalles. I si mengem carn, el cabrit està en el seu millor moment.

Pel que fa a les fruites destacades del mes de maig, és el moment de les maduixes, que duren ben poc, i a finals de mes ja podrem gaudir dels albercocs i les cireres. Arriben també les primeres prunes, que arribaran al seu millor moment més endavant, com les nespres.

Si parlem de verdures, el maig és temps de continuar gaudint dels espàrrecs i les fulles verdes amargues (créixens, endívies i espinacs), així com de les mongetes tendres, pèsols i faves. I aprofiteu les últimes carxofes de la temporada!

Ja tens al cap quins plats prepararàs amb aquests ingredients de temporada a Catalunya?

Més informació
 
Destaquem