Una dotzena d'activitats per gaudir del cap de setmana de Sant Joan

Activitats culturals, tradicionals, i moltes més propostes per celebrar l'arribada de l'estiu

Els pròxims dies a Catalunya vénen marcats per la celebració de Sant Joan, amb la revetlla la nit del 23 de juny com a protagonista. Un fet que, per si mateix, ja omple el calendari d'activitats per rebre l'estiu de la millor manera possible.

La tarda del 23 de juny, la Flama del Canigó arribarà a molts municipis d'arreu dels Països Catalans per a encendre les fogueres que més tard cremaran per celebrar la nit màgica de Sant Joan.

El viatge de la flama comenc a al cim del Canigo

El viatge de la flama comenc a al cim del Canigo

 

Tot seguit, hi haurà fogueres i revetlles a pràcticament tots els municipis del País. Això sí, recordem la necessitat de ser prudents davant l'alt risc d'incendi forestal, i respectar en tot moment les recomanacions fetes per Protecció Civil, Bombers i els diferents consistoris. A hores d'ara, ja són molts els municipis que han prohibit l'ús de pirotècnia. Respecteu-ho!

I no us oblideu del fet que aquesta festa suposa patiment per a molts gossos, a més de persones amb determinades malalties. Respecteu aquells qui us envolten. Això sí, gaudiu de la coca de Sant Joan (i si és feta a casa, millor que millor), i canteu, que és nit d'alegria!

Dit tot això, fem un repàs a les propostes per al cap de setmana, més enllà de la revetlla! Recordem, com sempre, que tan sols en recollim una mostra, i que en podeu trobar moltes més consultant les diferents agendes municipals.

Fira de Les Esquelles a Montseny

Fira de Les Esquelles a Montseny

Fires

Per a Sant Joan, i el cap de setmana que el segueix, hi ha previstes diferents fires. Entre elles, els dies 23 i 24 de juny se celebra la Fira del Solstici d'estiu a Arenys de Mar. Una fira d'estiu entorn de la cultura popular, el comerç i la gastronomia local.

Ja parlant del cap de setmana pròpiament dit, del 25 al 28 de juny arriba una nova edició de la Mostra del Vi de l'Empordà a Figueres. Amb la participació d'un gran nombre de cellers i també altres productors agroalimentaris de la comarca, durant la mostra s'organitzen diferents activitats al voltant del món del vi i de l'Empordà, per a grans i per a petits.

A més, el dia 26, és el torn de la Fira de Les Esquelles a Montseny, amb mercat de productors locals i una demostració del procés de la llana.

La baixada de falles als Pirineus és una tradició digna de ser viscuda

La baixada de falles als Pirineus és una tradició digna de ser viscuda

Altres activitats

Relacionat amb el solstici d'estiu, del 24 al 25 de juny se celebra la Nit de bruixes a Altafulla. Una oportunitat per gaudir dels espectacles, les conferències especialitzades, les paradetes i la gastronomia de por que podràs gaudir en tot el poble.

A més, no oblidem que als Pirineus se celebren les falles, unes festes del foc molt singulars que s'han de gaudir, almenys, un cop a la vida.

D'altra banda, el dia 25 arrenca una nova edició del TramuntanArt al Port de la Selva. Una Mostra d'Art contemporani dedicada a la tramuntana que s'estendrà fins al 3 de juliol.

Finalment, destaquem la nova proposta "Cor de l'Ebre, Riu i Cultura", que se celebrarà del 24 al 26 de juny a Benifallet. Una iniciativa per celebrar l'inici de la temporada turística d'estiu i, a la vegada, un reconeixement als espais patrimonials de Benifallet, amb visites guiades al Castellot de la Roca Roja amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, tallers, dinars populars, sortides amb el llagut, i molt més!

Aplec de la Sardana a Agramunt

Aplec de la Sardana a Agramunt

 

Propostes gastronòmiques i musicals

I parlem de gastronomia, perquè fins al 30 de juny, entre altres, es pot gaudir de la Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar.

Pel que fa a música, són moltes les propostes. Per exemple, fins al 30 de juliol se celebra el Festival Música a les Vinyes a Subirats, el dia 25 se celebra l'Abella Rock al Perelló, i l'Aplec de la Sardana a Agramunt.

Més informació
 
Destaquem