Els Castell de Farners, un espai únic amb vistes a les Guilleries

És de fàcil accés per fer una excursió en família

Visitar Santa Coloma de Farners és gaudir del patrimoni del qual disposa la vila. Entre les moltes opcions que us proposem, destaquem avui la visita al Castell de Farners. Una construcció que es conserva i que permet gaudir d'unes vistes més que agradables a les Guilleries.

L'espai és de fàcil accés. Tan sols cal arribar a l'esplanada de Farners, on es pot visitar l'ermita del mateix nom, i on es pot arribar en cotxe, tot i que a peu és una breu caminada o amb bicicleta de muntanya. Des d'aquest punt es pot accedir a peu al castell. Cal arribar al parc de Sant Salvador, i des d'allí trobareu indicat l'accés al castell.

 

Un cop hi arribeu, podreu visitar el recinte que envolta la torre, passejar pel pas de ronda, i també pujar a la torre, un mirador excepcional de Santa Coloma de Farners, les Guilleries i la plana de la Selva.

Del Castell de Farners se'n té constància des de mitjans del segle XI, quan el vescomte Ramon Folc de Cardona va jurar fidelitat al comte de Barcelona. La família Farners en va mantenir la castlania fins al s. XIII, en què va passar a mans dels Vilademany. Al s. XV va ser abandonat definitivament, excepte durant una breu ocupació per una guarnició borbònica just després de la Guerra de Successió, a inicis del s. XVIII.

 

Arquitectònicament segueix el model dels castells del s. XI-XII, amb una torre mestra, en aquest cas rodona i de 12 metres d'alçada, i un recinte que l'envolta, que en el castell de Farners té 211 m² de superfície, i està limitat per una muralla emmerletada.

A l'interior del recinte es poden veure algunes restes d'habitacions i sales. S'hi van fer excavacions els anys 1991 i 1992 i està restaurat amb molt de gust per poder ser visitat.

Més informació
 
Destaquem