La font de Sant Salvador, un indret amb encant a Santa Coloma de Farners

La font es va remodelar amb una gran pedra que recorda el miracle que succeí en aquest espai

Santa Coloma de Farners disposa de diferents indrets singulars, però entre ells destaca la Font de Sant Salvador. La font està ubicada al parc que porta el mateix nom, i antigament era diferent de l'actual. Així, inicialment la font recordava una capella i disposava d'una imatge del sant damunt de la font.

Però la font va canviar amb una remodelació feta per l'Ajuntament durant el segle passat. Seguint la llegenda que explica com sant Salvador va fer el miracle de fer sorgir l'aigua d'una roca, l'Ajuntament va decidir fer portar una gran roca al parc, a prop de l'antiga font, i va canalitzar l'aigua perquè hi sortís per tres brocs.

L'aigua que en raja és molt apreciada, no solament pels habitants de Santa Coloma, sinó per visitants d'arreu de Catalunya, que fan llargues cues per omplir garrafes d'aigua. És per això que l'Ajuntament va decidir posar un cartell on s'indica la quantitat d'aigua que es pot recollir per dia i persona.

El parc de Sant Salvador és un lloc ideal per gaudir ne en família

El parc de Sant Salvador és un lloc ideal per gaudir ne en família

 

Però la font no és l'únic element remarcable d'aquest impressionant parc. I és que aquest està format per més d'un miler d'arbres, en la seva majoria plataners, que segueixen el recorregut de la riera de Santa Coloma, al peu de les Guilleries. El parc, a més de constituir un espai magnífic d'esbarjo, també és conegut per ser un gran passeig, mitjançant el qual s'uneixen la font Picant i la font de Sant Salvador, i té continuïtat fins al Balneari Termes Orion per una banda, i fins a la gorga d'en Vilà, per l'altra. A més, és el punt d'inici de multitud de rutes a peu i en bicicleta de muntanya o de passeig.

Al Parc de Sant Salvador s'hi accedeix des del centre de la vila, pel passeig de Sant Salvador o passeig de la Nòria. Un cop dins podeu seguir les dues rutes de l'aigua, hi ha una zona de parc infantil i una altra de parc de salut per adults. També hi ha un monument a la sardana, i diferents espais amb bancs a tocar de les fonts on gaudir del temps a l'aire lliure.

Més informació
 
Destaquem