Quins són els productes de temporada a la primavera?

L'aposta per productes de proximitat, i de temporada, ens fa tenir una dieta més saludable

Estem en plena primavera, i gastronòmicament, a Catalunya, és un moment molt ric que porta color i sabors ben diversos a les nostres cuines. Apostar pels productes de proximitat i de temporada sempre és una bona opció, tant pel medi ambient, com per la butxaca, i, sobretot, pels beneficis que aporta a la nostra dieta i salut.

La primavera és l'estació més fèrtil de l'any: els dies s'allarguen, i com tenim més hores de sol, els cultius es desenvolupen millor i més ràpidament. Així, què podem menjar a la primavera?

Si parlem de productes de l'horta, és el moment de gaudir dels espàrrecs, els pèsols, les mongetes verdes o les faves, així com les bledes, els espinacs, o les carxofes, i més endavant, els primers pebrots i carabassons. També podem gaudir d'alguns bolets, si sabem com trobar-los, com les gírgoles o els cama-secs. I les fruites comencen a viure el seu millor moment, i s'omplen de color. Així, és el moment de menjar maduixes, cireres, nespres, prunes i albercocs!

Parlant de productes animals, la carn de xai està en el seu millor moment. Del mar, és le moment de gaudir de les anxoves, l'areng, l'anguila, el peix blau, el salmó, la sardina o els musclos.

Durant els pròxims dies, descobrirem receptes que faran que portar aquests productes a taula sigui un plaer!

 
Més informació
 
Destaquem