Tots a taula! Avui toca arròs amb espàrrecs

Els espàrrecs arriben a la nostra cuina durant la primavera

Són molts els productes de temporada a la primavera a Catalunya que fan que els nostres plats s'omplin de colors i sabors que ens recorden que el bon temps ja és aquí. Un d'aquests productes són els espàrrecs.

Amb el seu gust peculiar, ens encanten en totes les seves varietats, però, a més, tenen un munt de propietats beneficioses per al nostre organisme. I és que són el 92% aigua, a més d'hidrats de carboni, proteïna i fibra. Tenen molt poques calories, no tenen greix, i el seu contingut en sal és molt baix.

Pel que fa als beneficis que aporten al nostre cos, destaca el seu efecte diürètic, contenen clorofil·la, que és antioxidant i antiinflamatòria, la seva quantitat de fibra els fa saludables per a la flora intestinal, i el sofre que contenen augmenta la qualitat dels cabells, la pell i les ungles. A més, són bons per a les embarassades, però s'han d'evitar si s'està donant a mamar.

Cal tenir en compte, però, que també provoquen algun efecte no desitjat, com és el fet que fan que l'orina tingui una olor desagradable, contenen àcid úric, contraindicat en determinats casos, i, si estan massa torrats, generen substàncies cancerígenes.

Tenint en compte tot això, avui preparem un boníssim arròs amb espàrrecs que us encantarà.

INGREDIENTS:

  • 400 grams d'arròs bomba
  • 1,5 litres de brou de pollastre
  • 2 manats d'espàrrecs
  • 2 grans d'all
  • 2 fulles de fonoll
  • 1 llima
  • Julivert
  • Vi ranci
  • Safrà, pebre negre i sal

ELABORACIÓ:

  • Començarem per netejar els espàrrecs. Els traurem la part més dura i la reservarem, i la part tendra la deixarem d'una mida petita.
  • La part dura dels espàrrecs la posem a bullir amb el brou de pollastre.
  • Les puntes tendres dels espàrrecs les enrossim a la paella, i quan estiguin al dente, les reservem.
  • En la paella on courem l'arròs, posem un raig d'oli i sofregim un all prèviament pelat i laminat.
  • Afegim l'arròs i l'enrossim.
  • Afegim uns brins de safrà, i ho deixem coure 1 minut.
  • Incorporem un raig de vi ranci, i esperem que s'evapori l'alcohol.
  • Ara, posem el brou retirant les parts dures dels espàrrecs.
  • Barregem tots els ingredients, afegint una mica de sal, i ho deixem coure, sense remenar més, durant 13 minuts a foc viu.
  • Mentre es cou, tallem el julivert, el fonoll i un gra d'all.
  • Posem els tres ingredients en un bol, afegim el suc d'una llimona, un raig d'oli, sal i pebre.
  • Ho barregem tot molt bé.
  • Quan l'arròs estigui cuit, posem les puntes d'espàrrec per sobre, i ho posem al forn a 220 graus durant 4 minuts.

I ja ho podem servir, acompanyat de la salsa que hem preparat!

Més informació
 
Destaquem