Un plat de temporada boníssim: Calamars saltats amb espàrrecs i faves

Els espàrrecs i les faves són productes de primavera a Catalunya

La cuina de primavera ens ofereix la possibilitat de gaudir de plats plens de sabors i colors després dels mesos d'hivern. Entre els molts productes de temporada a Catalunya, avui volem destacar els espàrrecs.

D'espàrrecs, en podem trobar de ters tipus diferents: els blancs, els silvestres i els verds, cadascun d'ells, amb un gust característic. Però pel que fa a les propietats, destaca el fet que el component principal del seu pes és l'aigua (92%), a més d'hidrats de carboni (4,5%), proteïna (2,3%) i la fibra (2%).

És una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. Així també, és una bona font de vitamines antioxidants, d'àcid fòlic i de niacina, a més de minerals com el potassi i el sofre.

Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, l'espàrrec destaca pel seu efecte diürètic, per ser ric en fibra saludable per a la flora intestinal, pel seu contingut de clorofil·la, que és antioxidant i antiinflamatòria, i perquè el sofre que conté augmenta la qualitat dels cabells, pell i ungles.

Sabent tot això, avui preparem calamars saltats amb espàrrecs i faves (un altre dels productes de temporada!).

INGREDIENTS:

  • Calamarsons
  • Espàrrecs de marge
  • 100 grams de faves tendres petites
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 gra d'all sense pelar
  • Oli d'oliva verge extra i sal

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar molt bé els calamarsons.
  • Tallem la ceba en juliana.
  • Netegem les faves i els espàrrecs, i els tallem a trossos.
  • En una paella, amb un raig d'oli i una mica de sal, confitem la ceba a foc molt lent.
  • Quan estigui ben cuita i caramel·litzada, la retirem del foc.
  • Ara, saltem els calamarsons trossejats amb un raig d'oli i l'all aixafat.
  • Quan estigui una mica daurat, afegim els espàrrecs i les faves, i ho saltem tot junt un parell de minuts.
  • Incorporem llavors la ceba que teníem reservada, i rectifiquem de sal, si és necessari.
  • Ho deixem coure un parell de minuts més...

I a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem