La cuina de primavera ens ofereix la possibilitat de gaudir de plats plens de sabors i colors després dels mesos d'hivern. Entre els molts productes de temporada a Catalunya, avui volem destacar els espàrrecs.
D'espàrrecs, en podem trobar de ters tipus diferents: els blancs, els silvestres i els verds, cadascun d'ells, amb un gust característic. Però pel que fa a les propietats, destaca el fet que el component principal del seu pes és l'aigua (92%), a més d'hidrats de carboni (4,5%), proteïna (2,3%) i la fibra (2%).
És una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. Així també, és una bona font de vitamines antioxidants, d'àcid fòlic i de niacina, a més de minerals com el potassi i el sofre.
Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, l'espàrrec destaca pel seu efecte diürètic, per ser ric en fibra saludable per a la flora intestinal, pel seu contingut de clorofil·la, que és antioxidant i antiinflamatòria, i perquè el sofre que conté augmenta la qualitat dels cabells, pell i ungles.
Sabent tot això, avui preparem calamars saltats amb espàrrecs i faves (un altre dels productes de temporada!).
INGREDIENTS:
- Calamarsons
- Espàrrecs de marge
- 100 grams de faves tendres petites
- 2 cebes de Figueres
- 1 gra d'all sense pelar
- Oli d'oliva verge extra i sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar molt bé els calamarsons.
- Tallem la ceba en juliana.
- Netegem les faves i els espàrrecs, i els tallem a trossos.
- En una paella, amb un raig d'oli i una mica de sal, confitem la ceba a foc molt lent.
- Quan estigui ben cuita i caramel·litzada, la retirem del foc.
- Ara, saltem els calamarsons trossejats amb un raig d'oli i l'all aixafat.
- Quan estigui una mica daurat, afegim els espàrrecs i les faves, i ho saltem tot junt un parell de minuts.
- Incorporem llavors la ceba que teníem reservada, i rectifiquem de sal, si és necessari.
- Ho deixem coure un parell de minuts més...
I a punt per menjar!