Fem una boníssima pizza dolça de maduixes amb xocolata

La primavera és temps de maduixes, i es poden gaudir de mil maneres a la cuina

Si una cosa bona (entre moltes altres) té la primavera, és que omple la nostra taula de colors i de sabors boníssims. Un dels productes de temporada al mes de maig a Catalunya és la maduixa, que és boníssima i, a més, aporta molts beneficis a l'organisme.

Així, les maduixes tenen una gran acció antioxidant pel seu contingut en vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles i amb un poder antioxidant molt elevat que supera cinquanta vegades la vitamina E i unes vint vegades la vitamina C. A més, milloren la circulació sanguínia, milloren la pell i les articulacions, és un aliment que ajuda a reduir el colesterol, i poden ser afrodisíaques.

Sabent tot això, avui volem portar-les a la taula de la manera més dolça, fent una boníssima pizza de maduixes amb xocolata!

INGREDIENTS:

  • 1 base de pizza (la podeu fer vosaltres, si ho preferiu)
  • 200 grams de maduixes
  • 150 grams de xocolata 70%
  • 1 llimona
  • Sucre de llustre
  • Fulles de menta i farigola fresca

ELABORACIÓ:

  • Abans de començar a preparar els ingredients, posem a escalfar el forn a 200 graus.
  • Netegem bé les maduixes, i, si són molt grans, les podeu fer a trossos.
  • Les posem en un bol i les amanim amb unes gotes de suc de llimona i una cullerada de sucre.
  • Ho remenem molt bé, i ho deixem reposar.
  • Posem la base de pizza al forn, i la coem uns 10 minuts fins que estigui a punt.
  • Mentrestant, ratllem la xocolata negra.
  • Quan estigui cuita, traiem la base de pizza del forn.
  • A sobre, li posem la xocolata ratllada de manera que quedi tota la base coberta.
  • La tornem a posar al forn un o dos minuts fins que la xocolata s'hagi fos.
  • Quan estigui ben desfeta, traiem la base del forn i, a sobre, afegim les maduixes que teníem marinant, i ho espolsem tot amb sucre llustre.
  • Podem acabar la pizza col·locant unes fulles de menta i unes branques de farigola.

I ja teniu unes postres espectaculars per a aquesta primavera!

Més informació
 
Destaquem