Sardines al forn

Cuina

Fem sardines al forn, que és Dimecres de Cendra

La sardina és una de les protagonistes del tancament de Carnaval a Catalunya

Després de dies de disbauxa, celebrant el Carnaval arreu de Catalunya, el dimecres, 22 de febrer, és Dimecres de Cendra. I això significa que finalitza la festa i comença la Quaresma, segons la tradició cristiana.

Són molts els municipis que durant aquesta jornada celebren l'Enterrament de la sardina, un ritu en el qual el Rei Carnestoltes perd el poder de la ciutat tancant el cicle de Carnaval. De la mateixa manera, són molts els llocs on se celebren sardinades populars, des de les més tradicionals fins a les enllaunades, per gaudir d'aquesta darrera jornada festiva.

Per seguir amb la tradició, us proposem cuinar sardines a casa per dinar (o sopar). Unes boníssimes sardines al forn.

INGREDIENTS:

  • 16 sardines
  • 4 patates mitjanes
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 3 grans d'all
  • Julivert
  • Suc d'una llimona

ELABORACIÓ:

  • Tallem les patates i els tomàquets en rodanxes.
  • Fem la ceba a juliana.
  • Posem els tres ingredients en una safata de forn.
  • Afegim sal, oli d'oliva, julivert i aigua.
  • Ho coem al forn uns 20 minuts, i després afegim les sardines i suc de llimona.
  • Ho coem uns 6 o 7 minuts més, fins que les sardines estiguin fetes.
  • Servíem al plat afegint una mica del suc restant a la safata per damunt.
  • Llestes per gaudir-les!