Celebrem Sant Jordi fent un boníssim pastís de Sant Jordi?

Una recepta que us farà gaudir d'unes postres boníssimes aquest 23 d'abril

Enguany toca celebrar Sant Jordi a casa a conseqüència del confinament decretat per aturar el coronavirus. Però, tot i l'excepcionalitat del moment, la festa es pot celebrar igual amb unes boníssimes postres fetes a casa que faran que us llepeu els dits.

D'aquesta manera, us proposem preparar un boníssim pastís de Sant Jordi. Un dolç amb forma de llibre fet de làmines de pa de pessic, elaborades amb sucre, ametlla i ou. Les capes són separades per xocolata. Al capdamunt, en allò que figura que és la tapa del llibre, s'hi posa una làmina de sucre cremat i, a sobre, algun motiu de la diada de Sant Jordi: sant Jordi, un drac, una rosa, la senyera, etc.

T'expliquem com preparar-lo.

INGREDIENTS:

  • 3 planxes de pa de pessic.
  • Crema pastissera.
  • Trufa cuita.
  • Sucre bany (almívar brandi).
  • Gelatina de poma.

Per decorar:

  • Una rosa de fondant rosa
  • Cobertura negra per escriure

ELABORACIÓ:

El dia abans de fer el pastís, prepareu la crema pastissera, la trufa i l'almívar. També podeu deixar preparat el pa de pessic.

Un cop fet això, toca preparar el pastís:

  • Tallem les planxes de pa de pessic per la meitat, en forma rectangular, unes sis capes.
  • La primera planxa, com si fos la tapa del llibre, no la partim. La banyem lleugerament amb sucre bany.
  • Posar trufa cuita a sobre escampant de manera homogènia. Posem la segona capa de pa de pessic, la banyem, i hi posem trufa.
  • Repetiu l'operació tants cops com vulgueu. Es recomana 4 o 5 capes.
  • Agafem la primera capa, que era el doble de gran, i tanquem el llibre.
  • Retallem les cantonades per fer més visible la forma de llibre.
  • Treballem la crema pastissera i cobrim el pastís amb una capa fina.
  • Cremem la crema amb sucre per sobre.
  • Amb el sucre ja cremat, ho pintem amb gelatina de poma.
  • Podeu decorar el pastís amb les quatre barres fetes amb fondant, afegiu la rosa, i escriviu Sant Jordi amb cobertura de xocolata. La decoració va a gust de cada persona!
  • Hi ha diferents versions. Es pot canviar el farcit per mantega, o nata. També va a gustos.

I ja teniu pastís per fer festa aquest dijous!

Més informació
 
Destaquem