Aquest Sant Jordi, no et quedis sense llibre!

El projecte Llibreries Obertes és una de les diferents opcions per fer que el Dia del Llibre no perdi la seva força

La tradició diu que el dia de Sant Jordi es regalen roses i llibres. Enguany, però, aquest 23 d'abril l'hem de passar a casa davant la situació de confinament que es viu al país per aturar l'expansió del coronavirus, i no hi haurà ni llibres ni roses als carrers. Sí que els hi haurà, si tot va bé, el 23 de juliol, data a la qual s'ha traslladat la celebració.

Mentrestant, però, són moltes les persones i col·lectius que s'han reinventat aquests dies per fer que el dia del llibre ho pugui seguir sent, perquè tothom tingui el seu llibre per Sant Jordi, i les llibreries sofreixin menys els estralls econòmics que està provocant la situació.

Un d'aquests projectes és el de Llibreries obertes, un projecte altruista impulsat per Òmnium, Som i Mortensen i que compta amb el suport d'editors, autors, llibreries, entitats i periodistes de la cultura i agents del sector. Una campanya que vol donar futur a les llibreries de proximitat, amb el repte de seguir regalant llibres per Sant Jordi, i permetre, així, que les llibreries, avui tancades al públic, puguin tornar a aixecar la persiana.

El que es proposa és comprar ja els llibres a la teva llibreria habitual, i poder-los anar a buscar quan tornin a obrir. El procediment és molt senzill. Cal fer la comanda a través del web LlibreriesObertes.cat, on es pot escollir la teva llibreria més propera, i decidir a qui li regales el llibre. Un cop la llibreria pugui tornar a obrir, podreu recollir el llibre tu, o la persona a la qual li has regalat. Amb aquesta iniciativa, el 100% de l'import de la teva compra anirà directament a la llibreria escollida.

 

Així que, ja ho saps, no et quedis sense llibre, i dona suport a les llibreries de casa!

Més informació
 
Destaquem