Preparem pa de Sant Jordi!

Una recepta per gaudir-la a casa aquest 23 d'abril

Enguany que celebrem Sant Jordi a casa, és un bon moment per preparar a la cuina aquells àpats típics d'aquesta diada. D'una banda, us proposàvem preparar un pastís de Sant Jordi per tenir unes postres ben dolces.

Ara us proposem fer un pa ben especial, el pa de Sant Jordi. Aquest pa té forma de pa de pagès, i està fet amb franges de formatge, que sol ser de Maó, i de sobrassada, per tant quan es talla recorda la forma de la bandera catalana.

 

Us expliquem com preparar-lo!

INGREDIENTS:

Per a la massa de formatge:

 
  • 1 kg de farina de mitja força
  • 400 grams de formatge parmesà ratllat
  • 50 grams de llevat
  • 10 g de massa mare
  • 12 grams de sal
  • 600 grams d'aigua

Per a la massa de sobrassada:

  • 1 kg de farina de mitja força
  • 50 grams de llevat
  • 15 grams de sal
  • 10 grams de massa mare
  • 400 grams de sobrassada
  • 480 grams d'aigua

Per a la massa de nous:

  • 1 kg de farina de força
  • 300 grams de nous picades
  • 15 grams de sal
  • 50 grams de llevat
  • 40 grams de mantega
  • 10 grams de massa mare
  • 550 grams d'aigua

ELABORACIÓ:

  • Prepareu cadascuna de les masses en un bol diferents.
  • A cada bol, poseu la farina, feu un forat al mig, i afegiu la resta d'ingredients corresponents.
  • Pasteu per separat les tres masses fins que quedi una pasta homogènia.
  • Quan estigui a punt, deixeu-les reposar tapades amb un drap durant uns 25 minuts.
  • Passat aquest temps, estireu les masses (la de formatge i la de sobrassada).
  • Talleu 5 tires grogues, i 4 de vermelles.
  • En una safata gran de forn, poseu un raig d'oli i espolseu amb farina, i estireu la massa de nous ben fina.
  • Afegiu al damunt les tires que heu tallat formant la senyera.
  • Deixeu-ho reposar una estona més fins que la pasta hagi doblat el seu volum.
  • Un cop la pasta hagi fermentat, coeu el pa al forn uns 30 minuts a uns 200 graus, amb el forn preescalfat.

I ja el teniu a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem