Un inici d'any idíl·lic al Solsonès

Rutes tant a peu com per btt pel Solsonès i una proposta d'hotel únic per passar l'inici d'any.

Si el turisme actiu és el que t'agrada, el Solsonès està fet per tu. Què millor que començar l'any fent rutes entre muntanyes i llacs? Avui us parlarem de Lladurs i voltants.

Les característiques geogràfiques de Lladurs; les seves serralades, cims, collades i planes, permeten fer una gran varietat d'activitats com ara senderisme, rutes en btt i descens de barrancs.

Ruta al Castell de Lladurs

Ruta a peu

Una ruta molt fàcil de fer, molt ben senyalitzada i de curta durada, possiblement tardes menys d'1 hora.

La ruta comença pel Pla del Ricart i finalment arribaràs al Castell de Lladurs i a l'església de Sant Martí. Recomanem que vagis fins a l'extrem meridional on gaudireu de les vistes de la Conca de Solsona.

 

Pont de l’Afrau

Ruta a peu

Una ruta circular de nivell moderat de 7,91 km, tardant aproximadament 1 hora i mitja.

La ruta s'inicia a l'aiguabarreig del riu Negre i el barranc de Pallarès. Segueixes pel riu, passant pel bosc, la unió de dos petits rierols, camps i finalment l'aqüeducte del Pont de la Frau.

Per tornar, continues pel bosc, recorrent el corriol, passant per una pista transitable amb cotxe, i finalment arribes a la urbanització de la Creu Blanca i la ribera.

 

Ruta del Pont Tibetà

Ruta a peu

Pont tibetà Canalda Relleus.cat

Pont tibetà Canalda Relleus.cat

Un recorregut molt fàcil, apte per a majors d'entre 6 i 7 anys. El tram més difícil és quan es passa per sobre el pont, que pot produir cert vertigen.

El tram més interessant és a l'arribada del mateix Pont Tibetà, el qual fa 35 metres de llargada i passes per sobre de la profunda gorja que forma la Rasa de la Perdiu.

Un cop superes aquest pon, arribes a la Cova dels Emboscats. Durant la Guerra Civil era utilitzat com a refugi per tots aquells que no volien anar a batallar a la guerra, els quals s'amagaven en coves, forats i barraques dels boscos.

 

Ruta de Sallort

Ruta en BTT

Aquesta és una ruta circular des de la Vall de Lord. Té una durada de 16,14 km i una durada aproximada d'1 hora i 48 minuts.

La ruta arriba fins a la mola de Lord, des de la que tens unes vistes espectaculars al pantà de la Llosa del Cavall.

 

Barranc de la Rasa de Coll de Port

Barranquisme

Situat a un dels paratges més bonics del Solsonès, la Vall de Lord.

Aquest és un bon barranc de dificultat mitjana, amb un temps de descens aproximar d'1 hora i 30 minuts i la longitud del barranc és d'aproximadament 500 metres.

És un barranc amb més de set ràpels que ofereix unes vistes increïbles, com ara al massís del Port Comte.

 

Recomanació per passar la nit

hotel japonès puigpinós

hotel japonès puigpinós

I si visites el Solsonès, hi ha un hotel que no et pots perdre per res del món: l’Hotel Japonès Puigpinós, el primer hotel japonès a Catalunya. Aquest hotel rural és un mix entre la cultura catalana i japonesa, tot surt dels seus propietaris: la Núria, catalana, i en Tessin, japonès.

Aquesta masia rural farà que entris en un ambient totalment diferent, on dormiràs en habitacions amb tatami, disposaràs d’una yukata i de zoris i podràs desconnectar-te en els seus espais decorats amb fusta i pedra.

A més, podràs realitzar activitats com Bany de bosc, la cerimònia del té i més. Et recomanem molt seriosament que ho visitis.

 

Si, en canvi, prefereixes un pla a la Costa Brava i tenir una estància en un hotel boutique, aquest article et pot interessar més.

Més informació
 
Destaquem