Tradicions d'arreu del món per rebre l'Any Nou

A Catalunya mengem raïm, però, que fan en altres indrets del món?

Aquest dissabte, 31 de desembre, posem punt final a l'any 2022, un any que ha tingut els seves cuses bones, i els seves cuses dolentes, per a moltes personis. Però ha arribat l'hora de deixar-l'enrere i rebre el 2023 de la millor manera possible, tot desitjant que sigui una miqueta millor que l'any que deixem enrere.

Tot i que a la Catalunya tradició diu que el rebem menjant els dotze grans de raïm per atreure la bona sort, arreu del món els celebracions per començar l'any nou amb bona sort són ben diverses.

A Alemania, per exemple, reben l'any nou amb focs d'artifici per allunyar els mals esperits, i és costum deixar en el plat part del que s'ha sopat fins passada la mitjanit per assegurar-se'l rebost ple durant l'any. A Dinamarca, per la seva banda, trenquen plats als portis de casa els amics com a mostra d'estima. I a Itàlia, mengen llenties.

Si travessem l'Oceà, a Veneçuela, per exemple mengen un plat de "hallaca". Un plat típic que és prepara i és regalin uns als altres per desitjar bona sort. A Mèxic, és canta i és balla fins a la matinada. A Brasil se celebra a la platja vestits de blanc i amb focs artificials. És tradició saltar set onades i és tirin flors a l'aigua, per atreure la bona sort. I als Estados Units no hi faltin els petards després del compte enrere.

A Àsia, els costums són ben diversos, i no se celebra el mateix dia que a Europa. L'any nou a dalt al mes de febrer o març, segons el calendari lunar, i ho celebrin durant 9 dies.

Sigui com sigui, l'arribada del nou any és motiu d'alegria, i un bon moment per començar de nou amb bons propòsits i desitjos. Feliç any nou!

Més informació
 
Destaquem