Una vintena de propostes per gaudir del cap de setmana

Música, tradicions i gastronomia centren l'equador del mes de juny a Catalunya

Ja hem arribat a l'equador del mes de juny a Catalunya, i l'activitat no s'atura per omplir els dies de bon temps de propostes per a tots els gustos arreu del país. Un cap de setmana que ve marcat per la proximitat de Sant Joan, i per la celebració del Corpus, però també per les múltiples propostes gastronòmiques, fires, i festivals que se celebren arreu del territori.

Tot seguit, en destaquem algunes, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals.

Fira del Vi a Olesa de Montserrat

Fira del Vi a Olesa de Montserrat

Fires i mostres

Els caps de setmana, quan arriba el bon temps, acostumen a ser sinònim de fires i mostres arreu de Catalunya. Per exemple, aquest cap de setmana encara es pot gaudir del Remeiart a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), i el dia 15 arrencava la gran festa del conte i el llibre il·lustrat, l'Encontats, a Balaguer (Noguera), que se celebra fins al dia 19.

D'altra banda, del 17 al 19 de juny se celebra, a Barberà de la Conca (Conca del Barberà), la Festa del Trepat, que vincula el vi amb l'art, i dóna a conèixer aquesta varietat de raïm autòctona de la zona.

A més, el dissabte, dia 18, és el torn de la Fira del Vermut de Viladamat, la Fira Tastavins a Juneda, la Red Mountain Beer Fest a La Pobla de Segur, per als amants de la cervesa, i la Fira del Vi a Olesa de Montserrat.

Si en vols saber més sobre fires i mercats per als pròxims dies, consulta aquest enllaç.

Fira del Corpus a Borrassà

Fira del Corpus a Borrassà

Celebracions de Corpus

El dijous, dia 16, se celebrava Corpus, i són molts els municipis que el celebren amb múltiples propostes tradicionals arreu de Catalunya. Unes celebracions que s'estenen més enllà del dia de Corpus. És el cas de La Patum de Berga, amb actes fins aquest diumenge, així com el Corpus a Solsona, que finalitza també diumenge, i el Corpus a la Garriga, que arrencava el dia 16 i s'estén fins al 22 de juny.

També diumenge, dia 19, se celebra la Fira del Corpus a Borrassà (Alt Empordà), amb diferents tallers i activitats, entre molts altres.

Descobreix com se celebra Corpus a Catalunya.

Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar

Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar

Propostes gastronòmiques

I com no podia ser d'altra manera, la gastronomia també està present durant aquest cap de setmana arreu de Catalunya. Així, durant tot el mes de juny, s'està celebrant la Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar.

D'altra banda, aquest diumenge finalitzen les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja, i la proposta Cuines i Tapes del Remeiart a Santa Margarida i els Monjos.

Festival Música a les Vinyes a Subirats

Festival Música a les Vinyes a Subirats

Festivals

I al mes de juny, no podem deixar de parlar dels festivals. I és que n'hi ha per a tots els gustos. Fins al diumenge, dia 19, s'està celebrant l'Estival de Jazz a Igualada. Aquest cap de setmana també és el torn del Sónar Barcelona, el Festival de Rumba i Música Catalana a Tossa de Mar, i el Festival Nomad Olot.

A més, arrenca el Festival Música a les Vinyes a Subirats, que s'estendrà fins al 30 de juliol.

Consulta més festivals en aquest enllaç, i al web de www.catalunyamagrada.cat.

Més informació
 
Destaquem