Una quinzena d'activitats per gaudir del cap de setmana

El mes de maig arriba a l'equador i ho fa amb propostes i activitats per a tots els gustos

Arriba un nou cap de setmana, i l'activitat a Catalunya es multiplica a mesura que s'acosta el bon temps. A l'equador del mes de maig, les propostes són ben diverses, i n'hi ha per a tots els gustos i edats.

Tot seguit, en destaquem una quinzena, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents webs municipals. No us perdeu res!

Fira de Sant Isidre de Cardedeu

Fira de Sant Isidre de Cardedeu

Fires i mercats ben diversos

 

La celebració de Sant Ponç (patró dels herbolaris i apicultors, que se celebra l'11 de maig) marca bona part de les fires i mercats del cap de setmana. Així, la Fira de Sant Ponç és una de les més antigues i tradicionals de Catalunya i està dedicada, tradicionalment, als remeis medicinals, les herbes aromàtiques i les essències culinàries. Els carrers dels pobles de Catalunya s'omplen de parades amb productes artesanals gastronòmics de gran qualitat.

A Barcelona, per exemple, la Fira de Sant Ponç tornarà al carrer de l'Hospital després de dos anys d'absència. També hi haurà Fira mercat de Sant Ponç a la plaça de l'Ajuntament de Mataró els dies 14 i 15.

Hi ha fires de Sant Ponç a molts municipis de Catalunya

Hi ha fires de Sant Ponç a molts municipis de Catalunya

D'altra banda, aquest cap de setmana també és el torn de la Fira de l'Ascensió a Manresa, una fira adreçada específicament a artesans amb tota mena de productes, i que se celebra del 13 al 15 de maig. Els mateixos dies, se celebren les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, i el dia 15 el certamen multisectorial de la primavera VADE Fires torna a Canyelles.

També dia 13 arrenca FICARD, la Fira de Sant Isidre de Cardedeu, que s'estendrà fins al dia 16. Una fira que compta, a part del bestiar i de les parades comercials, amb una cartellera consolidada i tradicional d'activitats i espectacles d'animació. També hi ha Fira de Sant Isidre a Solsona el 14 i 15 de maig.

I n'hi ha moltes més arreu de Catalunya. En podeu trobar algunes en aquest enllaç.

Festa de moros i cristians a Lleida

Festa de moros i cristians a Lleida

Festes i Festivals per a tots els gustos

Si parlem de festivals al mes de maig, fins al dia 22 es pot gaudir d'Art en Cicle, el Festival d'Arts Escèniques de Súria, i del 12 al 15 de maig també hi ha una cita amb EnCanta, el Festival de petit format de cantautores i cantautors a Roda de Ter. El dia 13 arrenca el Festival de Música Clàssica a Bigues i Riells, que s'estendrà fins al dia 29.

Festa del Castell a Llívia

Festa del Castell a Llívia

De festes, també n'hi ha per a tots els gustos. Comencem amb la Festa de la Diversitat a Vilanova del Camí, que se celebra del 13 al 15 de maig, i també la Festa de moros i cristians a Lleida, els dies 14 i 15. Els mateixos dies se celebra la Festa del Castell a Llívia.

Tarraco Viva

Tarraco Viva

Altres propostes

La gastronomia està present un cap de setmana per poder gaudir del millor de la cuina catalana a diferents indrets del país. Per exemple, aquest cap de setmana finalitzen les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani a l'Ametlla de Mar.

I no oblidem que, fins al diumenge, dia 15, s'està celebrant el Girona Temps de Flors, dia en el qual arrenca el Tarraco Viva.

També podeu consultar més propostes culturals per aquest mes de maig en aquest enllaç, i no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per trobar-hi moltes més activitats arreu de Catalunya!

Més informació
 
Destaquem